Skip to main content

Ο Ρανιέρι ο πιο γρήγορος πρωταθλητής στην ιστορία της Premier League

Το παλιότερο ρεκόρ ανήκει στον Ζοσέ Μουρίνιο, που χρειάστηκε 332 ημέρες για να κερδίσει τον τίτλο στο πρώτο του πέρασμα από την Τσέλσι το 2005

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει σίγουρα πολλούς λόγους για να μπει στην ιστορία της Premier League, με την κατάκτηση του τίτλου από τη Λέστερ. Ένας επιπλέον είναι πως ο Ιταλός, κατάφερε να γίνει ο γρηγορότερος προπονητής–πρωταθλητής στην ιστορία της Premier League.

Από την ημέρα που ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέλαβε την Λέστερ, στις 3 Ιουλίου 2015, μέχρι να επιβεβαιώσει τον τίτλο, αυτή τη Δευτέρα, πέρασαν ακριβώς 294 ημέρες, που δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ. Το παλιότερο ανήκει στον Ζοσέ Μουρίνιο, που χρειάστηκε 332 ημέρες για να κερδίσει τον τίτλο στο πρώτο του πέρασμα από την Τσέλσι το 2005.

Στην πραγματικότητα, ο Πορτογάλος προπονητής εμφανίζεται δύο φορές στο τοπ-5 της σχετικής κατάταξης, δεδομένου ότι το 2015 χρειάστηκαν 699 ημέρες για να σηκώσει ξανά το τρόπαιο με την Τσέλσι. Στο μεταξύ ο Κάρλο Αντσελότι, πρωταθλητής με την Τσέλσι το 2010, χρειάστηκε 342 ημέρες και ο Αρσέν Βενγκέρ, που κέρδισε τον τίτλο το 1996, 579 ημέρες από την στιγμή που ανέλαβε την Αρσεναλ.