Skip to main content

Οι απορίες για την Αμφίπολη και τα μυστικά που βγήκαν στα μανταλάκια

Η προσφυγή Τζιτζικώστα στη Δικαιοσύνη για την Αμφίπολη, οι δωροδοκίες στα Σκόπια και τα μυστικά του κράτους που «κρεμιούνται στα μανταλάκια».

Με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη ενάντια στο υπουργείο Πολιτισμού για την περίπτωση της Αμφίπολης, προειδοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και άφησε υπόνοιες για τους λόγους που το υπουργείο έθεσε στο περιθώριο την Αμφίπολη.

Προσπαθώντας κι εγώ να καταλάβω, έφτασα σε δύο κύρια συμπεράσματα. Είτε υπάρχουν ισχυρά οικονομικά διαπλεκόμενα συμφέροντα επιχειρηματιών του τουρισμού, που φοβούνται ότι θα χάσουν μεγάλη μερίδα πελατών με την ανάδειξη της Αμφίπολης, είτε ο εθνομηδενισμός των κυβερνητικών είναι τόσο μεγάλος, που με κανένα τρόπο δεν θέλουν και την ελάχιστη εθνική έξαρση των Ελλήνων.

Άλλωστε, η Αριστερά έχει χαρακτηρίσει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ιμπεριαλιστή και μαύρο πρόβατο της ιστορίας, η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μύθευμα, η ίδια Αριστερά, με μπροστάρηδες σημερινούς υπουργούς, υπέγραψε διακήρυξη να αποδοθεί το όνομα Μακεδονία χωρίς πρόσθετα, στους Σλάβους.

Αλλά, και ο Φίλης ως υπουργός α-Παιδείας, δεν είπε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες; Και δεν το είπε μόνον αυτός. Πλείστοι όσοι προοδευτικάριοι το έχουν δηλώσει δημόσια. Υπήρχε μάλιστα γυναίκα αρχαιολόγος ξεναγός στο Δίον, που εξηγούσε στους επισκέπτες, ότι στην περιοχή υπήρχαν οι Κρήτες και έφυγαν όταν ήρθαν… οι Έλληνες!

Καμιά έκπληξη για τον εθνομηδενισμό των διεθνιστών της Αριστεράς, που σε μερικούς φτάνει μέχρι και σε μίσος για τον ελληνισμό. Κι εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη των αστικών κομμάτων. Που όχι μόνον δεν τους αποκάλυψε -και για την απέχθειά τους στην Δημοκρατία- αλλά τους κανάκευε για να εξασφαλίσει δήθεν εργασιακή ειρήνη και λιγότερες… μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα iefimerida.gr,  το υπουργείο Εξωτερικών, διέθεσε μεταξύ άλλων ένα ποσόν 1.000.000 ευρώ, από τα μυστικά κονδύλια, σε μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας και της πΓΔΜ. Όταν τα μυστικά του κράτους «κρεμιούνται στα μανταλάκια», όπως λέμε, μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα.

Τις πληροφορίες τις είχαν μόνον ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής. Θα αναζητήσει άραγε ο εισαγγελέας τον υπαίτιο της διαρροής; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα Βαλκάνια θα δημιουργηθεί μέγιστο ζήτημα.

Σαν εκβιασμό εξέλαβα την προειδοποίηση δημοσιογράφου που λιβανίζει κάθε πρωί την κυβέρνηση, ότι πρέπει να σκεφθεί ο Κοτζιάς, πριν στραφεί κατά της κυβέρνησης, ότι έχει γράψει και κάποια… sms. Το νόημα, όπως το κατενόησα, είναι πως υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον Κοτζιά, γι’ αυτό ας σωπάσει. Αυτό είναι το «ηθικό πλεονέκτημα» των Αριστερών.

Πιστεύω, ότι ο Ν. Κοτζιάς, δεν θα βλάψει την φιλοαμερικανική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την στιγμή που προβαίνει σε ενέργειες που ικανοποιούν την Δύση και την θέλουν στην εξουσία. Δεν νομίζω ότι ο Ν. Κοτζιάς θα θελήσει να στρέψει τους Αμερικανούς εναντίον του.

Ο κακός χαμός στα Σκόπια, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η δωροδοκία μπήκε στην ημερησία διάταξη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του VMRO, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε: «Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από «φιλικούς απεσταλμένους» που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές».