Skip to main content

Ο Ρουμπίνι προβλέπει διάσπαση της Ευρωζώνης!

Ο οικονομολόγος που προέβλεψε την μεγάλη κρίση που βιώνει η παγκόσμια οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα εμφανίζεται εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης. Εκτιμά, δε, ότι η Ισπανία
Ο οικονομολόγος που προέβλεψε τη μεγάλη κρίση που βιώνει η παγκόσμια οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα εμφανίζεται εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης. Ο λόγος αφορά στον Νουριέλ Ρουμπίνι, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «στην πορεία, όχι φέτος αλλά ίσως σε δύο χρόνια, ίσως δούμε διάσπαση της νομισματικής ένωσης». Ο κ. Ρουμπίνι θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός κι όπως είναι φυσικό μετά από αυτή την παρέμβασή του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ομιλία του.

Σύμφωνα με τον έγκριτο οικονομολόγο, παρότι η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον τελευταίο καιρό λόγω υψηλού χρέους και ελλείμματος, η Ισπανία είναι εκείνη που απειλεί περισσότερο την Ευρωζώνη, λόγω της δυσχερούς θέσης των τραπεζών της, αλλά και της υψηλής ανεργίας που ανέρχεται σε 20%.

 Επιπλέον, ο κ. Ρουμπίνι, επισήμανε ότι οι οικονομίες της Ισπανίας και της Ελλάδας απειλούνται με δημοσιονομική αστάθεια και χαμηλή ανταγωνιστικότητα, ενώ η συμμετοχή τους στη ζώνη του ευρώ σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον να προβούν στη λύση υποτίμησης του νομίσματός τους για να εξέλθουν από την ύφεση.