Skip to main content

Ο Ρουβίκωνας διαψεύδει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στον ΔΟΛ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΟΛ είχε αναρωτηθεί πώς γνωρίζει το Μαξίμου ότι η επίθεση και οι βανδαλισμοί έγιναν από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνα».

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην Μιχαλακοπούλου ο «Ρουβίκωνας», διαψεύδοντας το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιτέθηκε το Σάββατο στη ΝΔ και τον ΔΟΛ, ισχυριζόμενο σε άτυπη ενημέρωση ότι πίσω από την επίθεση ήταν ο Ρουβίκωνας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΟΛ είχε αναρωτηθεί πώς γνωρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η επίθεση και οι βανδαλισμοί έγιναν από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Η ομάδα σε κείμενό της σε σχέση με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου, στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει ότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις», με κείμενό της ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου είχε επισημάνει σε σχετικό non paper, μεταξύ άλλων: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες -τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο... καθοδηγητή!»