Skip to main content

Ο Σάκης Τζακόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων – Όλο το ΔΣ

Στόχος η βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών της ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη, τονίζει στη Voria.gr ο κ. Τζακόπουλος που αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα.

Ο Σάκης Τζακόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, έπειτα από απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το προηγούμενο Σάββατο.

Ο κ. Τζακόπουλος, που έχει εμπειρία στην ΕΥΑΘ, έστω κι αν διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην ανώνυμη εταιρεία κι όχι στην Παγίων, αναλαμβάνει από σήμερα δουλειά κι όπως τόνισε στη Voria.gr, «στόχος μου είναι να βοηθήσω ώστε να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν οι υποδομές της ύδρευσης, με νέες τεχνολογίες, νέα δίκτυα, τακτική συντήρηση κτλ.».

Η ΕΥΑΘ Παγίων έχει ως αντικείμενό της τα ακίνητα και τα δίκτυα της ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια είχε ατονίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα κι αυτό πλέον είναι η πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης.

Ο κ. Τζακόπουλος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ ΑΕ την περίοδο 2004 – 2005, επί προεδρίας του κ. Μπαλαφούτα, ενώ είναι και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο κ. Τζακόπουλος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και έχει μεγάλη εμπειρία σε έργα υποδομών και στη διοίκηση.

Εκτός του νέου προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων ορίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Μπεδρό-Εσαή (Πέτρο) Αταμιάν, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μέλη είναι η προϊσταμένη του τμήματος Κατασκευής Έργων της ΕΥΔΕ Μακεδονίας, η οποία εκτελεί και χρέη προϊσταμένης συνολικά της υπηρεσίας, Ιωάννα Ευσταθοπούλου, που ορίστηκε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (με αναπληρωματικό μέλος την υπάλληλο του τμήματος Προγραμματισμού και Υποστήριξης της ΕΥΔΕ Μακεδονίας, Λευκοθέα Σαλονικίδου), ο πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αναστάσιος Παρασίδης (με αναπληρωτή τον επίσης πολιτικό μηχανικό, Κωνσταντίνος Βλαχοδημητράκο), ο οικονομολόγος, Χρήστος Τραϊκούδης (με αναπληρωτή τον ελεγκτή οικονομολόγο, Άγγελο Ζωίτσα), ο οικονομολόγος, Γιώργος Παπαϊωάννου (με αναπληρωτή τον δικηγόρο, Ιωάννη Αργυρίου) και ο επικεφαλής της Επιτελικής Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Επενδυτικού Προγράμματος της ΕΥΑΘ ΑΕ (ως εκπρόσωπος της εταιρίας), Αλέξανδρος Μεντές (με αναπληρωτή τον διευθυντή Οικονομικών της ΕΥΑΘ ΑΕ, Δημήτρη Αλεξανδρή).

Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται η Ανθούλα Κατσάλη, υπάλληλος ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού της ΕΥΑΘ Παγίων, με αναπληρώτρια την υπάλληλο ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού της εταιρίας, Ασημίνα Γάρου.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.