Skip to main content

Ο σχεδιασμός του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για την επικείμενη κακοκαιρία

Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη καινοτομεί για μία ακόμη φορά, με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων – «οδηγών επιβίωσης» - προς τους δημότες για τον καιρό.

«Οι δημότες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί οι υπηρεσίες του δήμου εγγυώνται την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χιονιά. Όταν υπάρχει έγκαιρη πρόγνωση, οργάνωση και προετοιμασία η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει το χρέος της και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στον δημότη», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων και των εθελοντών, παρουσία και των αρμόδιων αντιδημάρχων Γιώργου Μπαμπαράτσα και Νίκου Χατζηαντωνίου.

Επί τάπητος τέθηκε ο συντονισμός των υπηρεσιών και η συνεργασία μεταξύ του δήμου, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των νοσοκομείων και των κλινικών της περιοχής καθώς και των εθελοντικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στον δήμο.

Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη καινοτομεί για μία ακόμη φορά, με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων – «οδηγών επιβίωσης» - προς τους δημότες για τα δύσκολα 24ωρα που προβλέπεται ότι θα έρθουν, με χρηστικές οδηγίες και όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα του δήμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.  

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες να λειτουργούν σε 24ωρες βάρδιες για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και να παραμείνουν ανοικτά συνεχώς.

Όλος ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας του δήμου σε αριθμούς:

- Στόλος άνω των 40 οχημάτων - 23 εκχιονιστικά μηχανήματα, φορτωτές και JCΒ, αλλά και συνοδευτικά οχήματα.
- Πάνω από 800 τόνοι αλατιού για την τροφοδοσία των εκχιονιστικών.
- 1500 συσκευασμένες σακούλες με αλάτι για τους δημότες (αυλές και δυσπρόσιτες περιοχές) στους χώρους συγκέντρωσης του αλατιού σε κάθε δημοτική ενότητα.

Τα τηλεφωνικά κέντρα για κάθε επικοινωνία σε 24ωρη βάση είναι:

το 15195 και στο Δημαρχείο Πανοράματος το 2313 301000
Στο πρώην Δημαρχείο Πυλαίας το 2313 302660, στο κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη το 2310 349508
Στο πρώην δημαρχείο Ασβεστοχωρίου το 2313302000, καθώς και τα κοινοτικά καταστήματα Φιλύρου (2310 677000) και Εξοχής (2310 357186).

«Είμαστε έτοιμοι! Συνεργαζόμαστε με τους δημότες μας και αντιμετωπίζουμε τα πάντα μαζί σαν μια ομάδα», τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κάνοντας έκκληση στην κοινωνική ευσυνειδησία των δημοτών που πηγαινοέρχονται στις εργασίες ή στις οικείες τους να αφήνουν ανοιχτό το οδόστρωμα και να μην διπλοπαρκάρουν προκειμένου να παραμείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί και να διευκολυνθεί η  διέλευση και το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.