Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

Ο ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

Αναλαμβάνει την πρώτη συγκοινωνιακή προσέγγιση του εμβληματικού έργου και θα εξετάσει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν στην κυκλοφορία.

Ο Θεσσαλονικιός συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, αναλαμβάνει την πρώτη συγκοινωνιακή προσέγγιση του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ.

Πρόκειται για μια κομβική παρέμβαση στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου, που προχωρά, καθώς η ανάπλαση της ΔΕΘ συνεπάγεται δραστικές αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνήθειες και στα λειτουργικά δεδομένα όλης της Θεσσαλονίκης.

Εν μέσω της καραντίνας σε όλη την Ελλάδα, κι ενώ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του συνολικού έργου της ανάπλασης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή μάλιστα περισσότερων των 300 γραφείων από όλο τον κόσμο, ο γνωστός συγκοινωνιολόγος αναλαμβάνει να πέσει στη μάχη για την ωρίμανση του μεγαλεπήβολου έργου.

Στην προκαταρκτική συγκοινωνιακή θεώρηση του έργου, που ανατίθεται στον κ. Κωνσταντινίδη από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπως τόνισε ο συγκοινωνιολόγος, θα συνοψίσει όλα τα μελετητικά δεδομένα που υπάρχουν, όπως το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της ΔΕΘ και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και την πρόβλεψη των προγραμματισμένων έργων, με αιχμή του δόρατος την έναρξη λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης και την αναδιάρθρωση των δημοσίων συγκοινωνιών, που στο σύνολό τους θα «συναντήσουν» τη νέα εικόνα της ΔΕΘ τα επόμενα χρόνια.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης έχει μεγάλη εμπειρία σε συγκοινωνιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα, αλλά ειδικά στον κεντρικό Δήμο και στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπως και αντίστοιχες μελέτες έργων ανάπλασης και ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας, ενώ υπήρξε και ειδικός σύμβουλος του πρώην δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, με παρεμβάσεις στη λειτουργία και την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη.