Skip to main content

Τα χαμένα χρόνια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο ρυθμιστής Λεβέντης

Οι συνδικαλιστές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και τα χαμένα χρόνια, ο ρυθμιστής Λεβέντης και το πρόβλημα προσανατολισμού της Σερβίας.

Για τα χαμένα χρόνια της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το λιμάνι της, έγραψε χθες στη Voria.gr ο Γιώργος Μητράκης και κατέληξε: «Τα 500 χιλιόμετρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται εγγύτερα στην Κεντρική και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορεί να αποδειχθούν τόσο λίγα, που να μην έχουν καμία σημασία»! Εννοώντας, ότι το λιμάνι του Πειραιά πήρε τον όγκο της δουλειάς.

Κι αυτό έγινε, παρά το ότι το έμπρακτο ενδιαφέρον για το θεσσαλονικιώτικο λιμάνι ήταν προγενέστερο αυτού του Πειραιά. Μόνο που οι συνδικαλιστές, όπως συμβαίνει πάντα όταν κινδυνεύουν τα προνόμιά τους, μαζί με λαϊκιστές σοβαροφανείς πολιτικούς (που τους εμφάνιζαν και ως δελφίνους - αλίμονό μας) σκαρφάλωναν στα κάγκελα του περιβόλου του λιμανιού, αποτρέποντας κάθε σκέψη για βελτίωση της εικόνας του.

Πόσο στοιχίζει η ανευθυνότητα των πολιτικών, στο όνομα των «δήθεν», αλλά και η αδιαφορία συνδικαλιστών για το γενικότερο συμφέρον, δεν μπορεί να μετρηθεί. Αν μετρήσει κάποιος πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν -από την εποχή της ΕΘΥΛ και του Κοντογούρη- με πρόσχημα συνδικαλιστικά αιτήματα, δήθεν υπέρ των εργαζομένων, αλλά που τους έστειλαν στην ανεργία, δεν λέγεται.

Και η Θεσσαλονίκη θα φυτοζωεί, επειδή παρά τα παθήματα, εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια καταστρεπτική νοοτροπία, που λειτουργεί σε βάρος του λαού. Για το βόλεμα μερικών, υποφέρουν οι υπόλοιποι. Είμαι περίεργος να δω πότε θα αντιδράσει ο υγιής αστικός κόσμος, και ως πότε θα ανέχεται να είναι το θύμα των ολίγων.

Θα μου πεις, όταν σε μια χώρα ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων τείνει να γίνει ο Λεβέντης, τι άλλο πια να περιμένεις. Ξεκίνησε μια πλακίτσα από δυσαρεστημένους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης, και φτάσαμε στο σημείο να καταστεί παράγοντας [έτσι, από περιέργεια, τα τελευταία χρόνια ποιο ακριβώς ήταν το επάγγελμα του κ. Λεβέντη;]

Το ζόρι που τραβάνε οι Τούρκοι στις κουρδικές περιοχές, φαίνεται και από το γεγονός ότι, προκειμένου να εξαλείψουν τη απροθυμία των ενόπλων τους να βρεθούν στις επικίνδυνες περιοχές, ανακοινώθηκε ότι οι αστυνομικοί θα λάβουν 24 βασικούς μισθούς ως δώρο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τα έξοδα της νοσηλείας, ή και της κηδείας τους.

Εξευτελισμός Νταβούτογλου από τον μαρτυριάρη Σέρβο πρόεδρο, που αποκάλυψε τον μεσολαβητικό ρόλο στη διένεξη Ρωσίας και Τουρκίας, ύστερα από αίτημα του Τούρκου πρωθυπουργού. «Γνωρίζω ότι είστε ένας μεγάλος φίλος της Ρωσίας -του είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός-. Ξέρω επίσης ότι είστε φίλος της Τουρκίας και σας ζητώ να είσθε σύνδεσμος μεταξύ μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε καλές σχέσεις», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Οι Σέρβοι πολιτικοί έχουν μεγάλη πλάκα. Ο πρόεδρος Νίκολιτς, ο μαρτυριάρης, τραβάει τη χώρα προς την Ρωσία, ο πρωθυπουργός Βούτσιτς κάνει δηλώσεις υπέρ του ΝΑΤΟ, να δούμε πότε θα πιαστούν στα χέρια.

Χαράς ευαγγέλια για τους εργαζόμενους στην Βουλγαρία. Αυξάνεται στα 215 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου 2016, αντί των 193 που ήταν μέχρι τώρα. Μας ενδιαφέρουν τα βουλγαρικά εργασιακά, μιας και μας είπαν ότι θα μας φτάσουν σε μισθούς Βουλγαρίας (κι εμείς ακόμη δεν το πιστεύουμε).