Skip to main content

Ο συνωστισμός από «Μακεδόνες» στα Βαλκάνια και το τζαμί στην Αθήνα

Ο συνωστισμός... «Μακεδόνων» στα Βαλκάνια, ο Πολάκης ως εξιλαστήριο θύμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο αγώνας δρόμου για το τζαμί στην Αθήνα

Μήπως γίνουν οι εκλογές πολύ νωρίς για να προλάβουμε την πτώση του Μαδούρο; Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι αποφασισμένη να ερευνήσει ποια κόμματα στην Ευρώπη χρηματοδότησε το δικτατορικό καθεστώς. Λες, για να μη έχουμε παραμονές εκλογών αποκαλύψεις, να επισπευθούν;

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, υποδέχθηκε, τον Νίκολα Ντιμίτροφ, ΥΠΕΞ των Σκοπίων, και είπε μεταξύ άλλων: «Οι άνθρωποι και στις δύο πλευρές των συνόρων συνδέονται με μια κοινή ιστορία για πάνω από 1.000 χρόνια».

Κύριε Κοτζιά μου, δεν καταλαβαίνω… Οι Βούλγαροι είναι Σλάβοι, άρα και οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι. Όμως εμείς τους βαπτίσαμε Μακεδόνες. Άρα, είναι και οι Βούλγαροι Μακεδόνες; Και οι Αλβανοί μακεδονίζουν λίγο, επειδή λένε ότι η Ηπειρώτισσα μάνα του Μεγαλέξανδρου ήταν Αλβανίδα. Σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε;

Η Νορβηγία κάνει ακόμα πιο αυστηρά τα κριτήρια για τους μετανάστες, καθώς απαιτεί από αυτούς να μάθουν άμεσα τη νορβηγική γλώσσα. Οι μετανάστες στην Νορβηγία θα πρέπει να μιλούν επαρκώς τα νορβηγικά, ώστε να λαμβάνουν κοινωνικό βοήθημα.

Όταν ακούω να τοποθετούν οι Συριζαίοι την Αριστερά στις… "προοδευτικές" δυνάμεις, με πιάνουν τα γέλια. Για λίγο μόνον. Επειδή δυσθυμώ, μια και κατάφεραν να θεωρείται "προοδευτική" η πιο αντιδημοκρατική και αναχρονιστική ιδεολογία.

Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Φάτος Νάνο, απευθύνθηκε στον Έντι Ράμα: «Η δύναμη της εξουσίας δεν είναι μόνιμη, τυφλώνει και μερικές φορές αργεί, αλλά πρέπει πάντα να παραδεχόμαστε ότι όταν έρχεται το τέλος, τότε πρέπει να αφήσουμε την Αλβανία να προχωρήσει. Πρέπει να παραιτηθείτε, δεν είστε άξιος για αλλαγή στην Αλβανία, οι πολίτες έχουν χάσει την πίστη τους στο πρόσωπό σας».

Στις κριτικές, ότι αυτός έβαλε τον Ράμα στην πολιτική, απάντησε: «Τον είχα φέρει από το Παρίσι με "άκοπα τα νύχια" (πεινούσε δηλαδή), γιατί εκεί πουλούσε τους πίνακές του στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας».

Το ΠΑΣΟΚ τα φόρτωσε όλα στον Τσοχατζόπουλο και δήλωσε ότι το ίδιο προχώρησε σε κάθαρση. Δεν του περνάει του Πολάκη από το μυαλό, ότι με τα συνεχή στραβοπατήματα, θα βρεθεί στην ίδια θέση; Ως κομμουνιστής, γνωρίζει πώς η Αριστερά ξεμπέρδευε με τους ενοχλητικούς συντρόφους.

Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του τζαμιού στην Αθήνα, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του εσωτερικού του τεμένους καθώς και η διαδικασία για την πρόσληψη του Ιμάμη. Πρόθεση αποτελεί να λειτουργήσει επίσημα ως το τέλος Μαρτίου.

Οι ψήφοι των μουσουλμάνων μετρούν, και η κυβέρνηση βιάζεται να δείξει φιλοϊσλαμικό πρόσωπο πριν από τις εκλογές. Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να βάλει στο σακί την Ιεραρχία της Ελλάδας για να κάνει 10.000 προσλήψεις, αναζητά δεκανίκι σε άλλο θρήσκευμα.

Ήδη έκανε άνοιγμα και στην Ισραηλιτική Κοινότητα, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι επηρεάζεται από αρνητές του Ολοκαυτώματος. Τα άλλα θρησκεύματα δεν έχουν πολλούς ψηφοφόρους, άρα… τέλος τα ανοίγματα.