Skip to main content

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν Δένδια για Χρυσή Αυγή (video)

O Nίκος Δένδιας τοποθετήθηκε επί της ενστάσεως της αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η ΧΑ και χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της κυβέρνησης.

Εντύπωση προκάλεσε στη Βουλή το γεγονός πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τον Νίκο Δένδια όταν αυτός τοποθετήθηκε επί της ενστάσεως της αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση συγκρούεται με την ΝΔ για το φλέγον θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι δύο παρατάξεις κράτησαν κοινή στάση απέναντι στα όσα δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σημειώνεται πως με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χειροκρότησε με τη σειρά του λίγο αργότερα τον Σταύρο Κοντονή.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό».

Mε τη σειρά του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι προσυπογράφει απολύτως την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια και ότι στέλνει έτσι ένα μήνυμα ενότητας του Κοινοβουλίου «απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».