Skip to main content

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Σταύρο Κοντονή - «Απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του με ανυπόστατες κατηγορίες.

Τη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή ανακοίνωσε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών με φόντο τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τα βέλη που εκτοξεύθηκαν σήμερα εκατέρωθεν.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο ίδιος έθεσε επί της ουσίας εαυτόν εκτός κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.

Ο καθείς και οι επιλογές του».

Το χρονικό της ρήξης

Αιτία για τη ρήξη μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και του κόμματός του στάθηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Κοντονής είχε σημεία «που εξέθεταν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». «Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφτεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ακολούθησε η απάντηση της Κουμουνδούρου που χαρακτήριζε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, σχολιάζοντας πως «εξυπηρετούν "εχθρικά" πολιτικά συμφέροντα», με το πρώην, πλέον, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού την ανακοίνωση τoυ Γραφείου Τύπου του κόμματος. Λίγο πριν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του, ο κ. Κοντονής σε νέα τηλεοπτική του εμφάνιση εξαπέλυσε και πάλι πυρά κατά του κόμματός του για τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του και τους συσχετισμούς με τη δεξιά, λέγοντας πως «είναι άθλιοι συκοφάντες και ψεύτες».