Skip to main content

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά

Αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον Χρήστο Δουίτση κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας συμβολικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα τηρώντας μάλιστα όλους τους κανόνες προστασίας.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης ενώ παρόντες, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, ήταν οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιάννης Αμανατίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Οι αγώνες και οι μάρτυρες της εργατικής τάξης για δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες αμοιβές και ασφάλεια τη δουλειά τιμώνται κάθε χρόνο την 1η Μαΐου.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι ημέρα αγώνα για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς σε όλα τα πλάτη και τα μήνη της Γης τα δικαιώματά τους παραβιάζονται με κάθε τρόπο», αναφέρει σε σχετική ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Ο φετινός γιορτασμός, γίνεται μέσα σε παράξενες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εργατική τάξη στη χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιθυμίες του ΣΕΒ, ξηλώνει όλες τις κατακτήσεις που απέμειναν, κατακτήθηκαν ή αποκαταστάθηκαν μέσα στις μνημονιακές συνθήκες. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να αγωνιστούν και να μην επιτρέψουν επιστροφή στην εργασιακό μεσαίωνα».