Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο road show που διοργανώνει το Enterprise Greece, ο υπ. Οικονομίας θα παρουσιάσει το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Ιταλίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία, τις απλοποιήσεις του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη επενδύσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και λόγω της πρόσφατης δραστηριοποίησης στην Ελλάδα διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών (EBRD, EIB, EIF, BSTDB), καθώς και συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία σήμερα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο των επαφών του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.

Ο Έλληνας υπουργός μεταβαίνει στη Ρώμη την Τρίτη 25 Οκτωβρίου με αφορμή τη διοργάνωση επενδυτικής ημερίδας μεταξύ της Enterprise Greece και της Confidustria (Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας) στην οποία, όπως και ο ομόλογός του, θα απευθύνουν ομιλία. Τον υπουργό θα συνοδεύει ο Χρήστος Στάικος πρόεδρος της Enterprise Greece και στελέχη του Οργανισμού καθώς και του ΤΑΙΠΕΔ.

Η επενδυτική εκδήλωση στην Ρώμη εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό επενδυτικών εκδηλώσεων του Enterprise Greece για το 2016, μέρος του οποίου αφορά ευρωπαϊκό roadshow σε βασικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, και ακολουθεί μετά το Βερολίνο, το Παρίσι και η Μαδρίτη.

Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχει από ιταλικής πλευράς ο Licia Mattioli, Vice President for Internationalization της Confindustria ενώ τρεις σημαντικές ιταλικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη ή πρόκειται να επενδύσουν στην Ελλάδα- η Ferrovie dello Stato Italiane, η Enel Green Power και η Telecom Italia Sparklet- θα παρουσιάσουν τους λόγους απόφασης επένδυσης στη χώρα μας αλλά και την εμπειρία τους μέχρι σήμερα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των δυο υπουργών.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και πολλές ιταλικές εταιρείες, οι οποίες είτε είναι ήδη εγκατεστημένες στην Ελλάδα με διάφορες δραστηριότητες (επενδύσεις/εμπορική παρουσία), είτε έχουν ήδη ανταποκριθεί με ενδιαφέρον στην πιθανότητα πραγματοποίησης επένδυσης στην χώρα. Ενδεικτικά, θα παραστούν εκπρόσωποι των εταιρειών ENI, EDISON, SALINI-IMPREGILO, GHELLA, MACCAFERRI, FERRERO, PERFETTI VAN MELLE, FIAT, MAPEI, GRUPPO PIERALISI, GRIMALDI GROUP, MENARINI, RECORDATI κ.αλ.

Σήμερα 99 ιταλικές επιχειρήσεις διαθέτουν ισχυρή παρουσία στην ελληνική οικονομία, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις της γειτονικής χώρας, έφθασαν το 2015 στα 833 εκατ. ευρώ, μετά από μία σημαντική καθίζιση που είχαν υποστεί το 2011 (696 εκατ. ευρώ) και 2012 (633 εκατ. ευρώ). Μάλιστα η Ιταλία, κατέχει την όγδοη θέση στη λίστα των επενδυτών. Οι ιταλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, απασχολούν 4.393 άτομα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ