Skip to main content

Ο Σταύρος Καλαφάτης Νο. 2 στην κομματική ιεραρχία της ΝΔ

Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Πρώτη φορά Θεσσαλονικιός σε τόσο υψηλή κομματική θέση από το 1974...

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, αναλαμβάνει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο ρόλος του θα είναι αναβαθμισμένος, δείγμα και του πολύ υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης που του δείχνει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς θέλει να αλλάξει το ύφος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, ώστε να υπηρετεί τον αναβαθμισμένο ρόλο του θεσμού και του ρόλου των βουλευτών.

Προς το παρόν η ενημέρωση του κόμματος κάνει λόγο για «ενισχυμένες αρμοδιότητες», χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές. Είναι προφανές όμως ότι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΝΔ αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για τον πρωθυπουργό.

Η ανάθεση του ρόλου του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας στον κ. Καλαφάτη σημαίνει πολλά και προφανώς αναβάθμιση του ίδιου του βουλευτή, αφού θα ελέγχει τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της θέσης και του αναβαθμισμένου ρόλου που επιφύλαξε ο κ. Μητσοτάκης για τον κ. Καλαφάτη είναι ότι σε κομματικό επίπεδο η συγκεκριμένη θέση είναι η τρίτη τη τάξη στην κομματική ιεραρχία και η δεύτερη στη Βουλή (πρώτη είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη)!

Και για όσους το έχουν ψάξει λίγο ιστορικά, Θεσσαλονικιός βουλευτής σε τόσο υψηλή κομματική θέση δεν έχει υπάρξει στη ΝΔ από το 1974!