Skip to main content

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τους Έλληνες επιχειρηματίες

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου θα βραβεύσει τo νέο Έλληνα επιχειρηματία με στόχο να επιβραβεύσει τις επιχειρηματικές προσπάθειες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών, αλλά και να προσφέρει στο νικητή
Ο ιδρυτής της easyJet και «κατά συρροή» (κατά τον αγγλικό όρο serial entrepreneur) επιχειρηματίας, Στέλιος Χατζηιωάννου, στις 19 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει το νικητή για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου» για Νέους Επιχειρηματίες της Χρονιάς στην Ελλάδα.

Το βραβείο, το οποίο διοργανώνεται με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, δίνεται στo πλαίσιο των ετήσιων βραβείων της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και είναι αξίας 50.000 ευρώ. Σκοπός του είναι να επιβραβεύσει τις επιχειρηματικές προσπάθειες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών, αλλά και να προσφέρει στο νικητή ένα σημαντικό κεφάλαιο χρηματοδότησης, αναγκαίο για την ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Παρόλο που η Ελλάδα έχει μία μεγάλη ιστορία στις επιχειρηματικές δυναστείες, είναι κατά πολύ λιγότερο γνωστή για μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες - και κυρίως όσον αφορά στους επιχειρηματίες που ξεκινούν τις δραστηριότητές τους σε νεαρή ηλικία, όπως έκανε και ο ίδιος ο κ. Χατζηιωάννου, ιδρύοντας την αεροπορική εταιρία easyJet σε ηλικία 28 ετών.

Οι περσινοί νικητές του Βραβείου, τα αδέρφια Brian και Aris Karey, έχουν επεκτείνει την επιχειρηματική τους ιδέα, τα εστιατόρια Simply Burgers, σε 14 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη μέθοδο του franchise, ενώ απασχολούν περισσότερους από 300 υπαλλήλους. Προσφέροντας μια φρέσκια και υγιεινή εμπειρία στη γρήγορη εστίαση, οι δύο νέοι επιχειρηματίες έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν ένα πιστό κίνημα ανάμεσα στους πελάτες τους, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς: Σερβίρουν καθημερινά 5.000 burgers, ενώ ο κύκλος εργασιών για το 2009 αναμένεται στα 10 εκατομμύρια Ευρώ! Ήδη, το ανάλογο γκρουπ στο Facebook με την ονομασία «I simply LOVE...Simply Burgers!» έχει περισσότερα από 550 μέλη, ενώ οι οπαδοί στο Twitter φθάνουν σχεδόν τους 250.

Σχολιάζοντας τα βραβεία, ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε: «Σε δύσκολους καιρούς, καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για τους πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες η πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Όταν ήμουν 28 ετών, ήμουν αρκετά τυχερός να έχω την υποστήριξη του πατέρα μου, καθώς ξεκινούσα την πρώτη μου επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιθυμώ να παρέχω την ίδια ακριβώς στήριξη στους σημερινούς νέους επιχειρηματίες. Έχω εντυπωσιαστεί πολύ από το επίπεδο και τον ενθουσιασμό αυτών των επιχειρηματιών και των αιτήσεών τους για το Βραβείο - είμαι βέβαιος πως τα 50.000 ευρώ θα πάνε σε καλή μεριά!».