Skip to main content

Ο θάνατος του Τόσκο στο επίκεντρο συζήτησης οπαδών Μπότεφ - Μπορίσοφ

Οι εκπρόσωποι των «Bultras» ζήτησαν από τον πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει δυναμικά στις ελληνικές αρχές με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών της Μπότεφ Πλόβντιβ είχε σήμερα ο Μπόικο Μπορίσοφ αναφορικά με τον θάνατο του Τόσκο Μποτζατζίτσκι στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των «Bultras» ζήτησαν από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να παρέμβει δυναμικά στις ελληνικές αρχές με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπατριώτη και συνοπαδού τους.

Σημειώνεται πως το «παρών» έδωσαν επίσης ο γενικός εισαγγελέας Ιβάν Γκέσεφ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νταναίλ Κιρίλοφ.

Από τη μεριά του, ο κ. Μπορίσοφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του 28χρονου Τόσκο υπογραμμίζοντας πως η βουλγαρική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο Facebook ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους του νεαρού Βουλγάρου που σκοτώθηκε στην Ελλάδα, του Τόσκο Μποτζατζίτσκι.

Ο αθλητισμός πρέπει να φέρει τη χαρά στους ανθρώπους, οι περιπτώσεις χουλιγκανισμού και βίας είναι απαράδεκτες. Σύμφωνα με τη σοβαρότητα της πράξης, οι δράστες πρέπει να φέρουν την ευθύνη τους.

Η βουλγαρική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να ενεργεί ως προς τις δυνατότητές της και τις εξουσίες της. Ανέθεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Νταναίλ Κιρίλοφ να ενεργοποιήσει όλους τους διεθνείς νομικούς μηχανισμούς σχετικά με τη διμερή νομική συνεργασία και να ζητήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και την αποτελεσματικότητά της στην Ελλάδα».