Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΠΛΟΙΑ: ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως ήδη παρατηρείται έλλειψη εισιτηρίων, ωστόσο ανέφερε πως δεν θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία.

Δεν θα υπάρξει αύξηση της πληρότητας των πλοίων, από τη στιγμή που η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το ενδεχόμενο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως, είπε ήδη παρατηρείται έλλειψη εισιτηρίων, λόγω του ότι τα επιβατηγά πλοία ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους.

«Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά», τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό.

Όσο αφορά στην εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10-12% αυτών που μπαίνουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, για όσους έρχονται από την Αγγλία γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ ανακοίνωσε «σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες». Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2000 ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο Υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε χθες το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher.

Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ