Skip to main content

Ο Θεσσαλονικιός Παύλος Λιότσος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Ο Θεσσαλονικιός αθλητής του Τάε Κβον Ντο νίκησε στον τελικό τον Τούρκο Τουνά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 68 κιλών Τάε Κβον Ντο κατάφερε να κατακτήσει στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics 2021) που γίνονται στο Caxias do Sul της Βραζιλίας ο Θεσσαλονικιός Παύλος Λιότσος.

Ο πρωταθλητής του ΑΣ Άλμπαρτος, κατέκτησε για δεύτερη φορά μετάλλιο στη μεγαλύτερη διοργάνωση κωφών-βαρήκοων, αφού μετά την τρίτη θέση το 2017 στη Σαμψούντα, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των 68 κιλών.

Ο Λιότσος στα ημιτελικά έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα νίκησε 17-11 τον Ιρανό Αμιρί, ενώ στον τελικό νίκησε 48-14 τον Τούρκο Τουνά.

Στο βιογραφικό του ο Λιότσος, έχει ένα χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 στην Τουρκία και το αργυρό το 2021 στο Ιράν, αλλά και δύο χάλκινα σε Πανευρωπαικά πρωταθλήματα. Επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών του 2013 στη Σόφια ήταν πέμπτος.

Η Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος με ανακοίνωσή της συγχαίρει τον Λιότσο για την επιτυχία του, αλλά και όσους βρίσκονται δίπλα του σε όλη αυτή τη διαδρομή.