Skip to main content

Ο Τουρισμός 55+ στο Διεθνές Συνέδριο της Philoxenia το Σάββατο

Το συνέδριο, που ξεκινά στις 10:00 και ολοκληρώνεται στις 15:30, αποτελεί μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Ηelexpo και της ΠΟΞ.

Ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο τουρισμός 55+ (Silver Tourism 55+), θα αποτελέσει το επίκεντρο του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου της έκθεσης Philoxenia, το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Το συνέδριο, που ξεκινά στις 10:00 και ολοκληρώνεται στις 15:30, αποτελεί μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Ηelexpo και της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδος), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της European Federation of Tourist Guide Associations (FEG) και του European Network for Accessible Tourism (ΕΝΑΤ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ταξιδιώτες 55+ επιζητούν ποιοτικές υπηρεσίες με στόχο την ευζωΐα τους, ταξιδεύουν για περισσότερο χρονικό διάστημα σε περιόδους ή μέρη με ηπιότερο κλίμα και με καλή προσβασιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά και στο φυσικό τοπίο. Το βασικότερο στοιχείο είναι ότι αναζητούν συνεχή και αξιόπιστη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους,  συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και υπηρεσιών υγείας και ευεξίας.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, που προτιμούν στο ταξίδι τους να υπάρχουν ειδικές παροχές για τις ιδιαιτερότητές τους και ειδικές εκδρομές για πολιτιστικούς σκοπούς ή για λόγους ευεξίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα μιλήσουν ειδικοί στον τουρισμό 55+ με εμπειρία δημιουργίας σχετικών τουριστικών προϊόντων, καθώς και ειδικοί στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις πωλήσεις βάσει της Οδηγίας 24/11/ΕΕ για τη διασυνοριακή υγεία.

Το συνέδριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και σε σπουδαστές του κλάδου, ενώ η είσοδος σε αυτό είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής στο link: http://philoxenia.helexpo.gr/el/2018_Tourism_55_Registration

Το πρόγραμμα του μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://philoxenia.helexpo.gr/el/2018_Tourism_55_Plus_Program