Skip to main content

Βόμβα Τραμπ: Απομάκρυνε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τίλερσον

Το «τιμόνι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, ενώ τη θέση του παίρνει η Τζίνα Χάσπελ.

Στην απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποιώντας μάλιστα ο ίδιος την απόφασή του αυτή μέσω ενός tweet.

Το «τιμόνι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, με τον Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται βέβαιος πως θα κάνει «φανταστική δουλειά».

Στην ανάρτησή του ο αμερικανός πρόεδρος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον Ρεξ Τίλερσον για τις υπηρεσίες του. Σε ό,τι αφορά τη θέση του διευθυντή της CIA, αυτή θα καλυφθεί για πρώτη φορά από γυναίκα. Αντικαταστάτρια του Μάικ Πομπέο θα είναι η Τζίνα Χάσπελ, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ. 

Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα λόγο για διαφωνίες με τον κ. Τίλερσον για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Συνενοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο Τραμπ αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε.