Skip to main content

Ο Τραμπ δεν θα πάει στο Νταβός αν συνεχιστεί το shutdown

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε εξάλλου σήμερα ότι σημειώθηκε "τρομερή επιτυχία" με το Πεκίνο για το εμπόριο, μετά τις τριήμερες συνομιλίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Νταβός, στα τέλη του μήνα, παραμένει στην ατζέντα του όμως αν συνεχιστεί η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δεν θα πάει στην Ελβετία.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου στο Νταβός. Φέτος θα βρίσκεται εκεί και ο αντιπρόεδρος της Κίνας Ουάνγκ Κισάν, όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει προγραμματιστεί μια συνάντησή του με τον Τραμπ, με την ευκαιρία αυτή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε εξάλλου σήμερα ότι σημειώθηκε "τρομερή επιτυχία" με το Πεκίνο για το εμπόριο, μετά τις τριήμερες συνομιλίες Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη.

Οι συνομιλίες αυτές ήταν οι πρώτες απευθείας διαπραγματεύσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μπουένος Άιρες τον Δεκέμβριο ο Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, όταν συμφώνησαν μια "εκεχειρία" 90 ημερών στον εμπορικό πόλεμο των χωρών τους.