Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΛΕΙ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΦΑΡΑΤΖ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ κακό» αν κέρδιζε τις βρετανικές εκλογές ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών.

Κάλεσμα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον ηγέτη του κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν τις προοπτικές για μια ευρεία εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ είπε ότι και οι δύο πολιτικοί είναι φίλοι του όμως ο Τζόνσον «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτήν την εποχή».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Φάρατζ ότι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου δεν θα είναι υποψήφιος γιατί θέλει να επικεντρωθεί σε μια εκστρατεία ενάντια στη συμφωνία διαζυγίου που πέτυχε ο Τζόνσον με την Ε.Ε..

Ερωτηθείς ποιον Βρετανό ηγέτη προτιμά, ο Τραμπ απάντησε: «Μου αρέσουν και οι δύο. Νομίζω ότι ο Μπόρις θα τα καταφέρει. Είναι και οι δύο φίλοι μου. Θα ήθελα να δω τον Νάιτζελ και τον Μπόρις να συνεργάζονται. Νομίζω ότι είναι μια πιθανότητα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. πρέπει να γίνει συντεταγμένα ώστε να διευκολυνθεί το εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ. «Είμαστε μακράν η πρώτη οικονομία στον κόσμο και αν γίνει (σ.σ. το Brexit) με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα είναι απαγορευτικό το εμπόριο με το Ηνωμένο Βασίλειο. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ κακό για το Η.Β. επειδή μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερες δουλειές απ' ότι η Ε.Ε.», υποστήριξε.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ κακό» αν κέρδιζε τις βρετανικές εκλογές ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών. Πρότεινε αντιθέτως στον Φάρατζ να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Τζόνσον γιατί οι δυο τους θα αποτελούσαν μια «ακατανίκητη δύναμη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ