Skip to main content

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Βελγίου και ο μπαταχτσής αξιωματούχος

Πόσα ήταν τελικά τα χρήματα που έβγαλε εξωκοινοβουλευτικός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρας στο Βέλγιο και ο αξιωματούχος που δεν πληρώνει το δάνειό του.

Γράφει ο Σαλονικιός

Κρατούσαν επί τρία χρόνια στα συρτάρια της Βουλής τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2015, 2016 και 2017 τα οποία δόθηκαν προ ημερών, όλα μαζί, στη δημοσιότητα. Με την ευκαιρία μάθαμε, έστω με καθυστέρηση μερικών χρόνων, πόσα λεφτά είχε βγάλει στο εξωτερικό, εξωκοινοβουλευτικό μέλος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ελάχιστες ημέρες πριν να αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, η ανασφάλεια για το τι μέλει γενέσθαι, δεν είχε καταλάβει μόνον τους κοινούς θνητούς, είχε εμφιλοχωρήσει ακόμη και σε μέλη της κυβέρνησης.
 
Όπως απεδείχθη από το «πόθεν έσχες» του, ο εν λόγω λοιπόν, είχε φροντίσει να παρκάρει τις οικονομίες του σε τράπεζα του Βελγίου. Το συνολικό ποσόν ήταν της τάξης των 50.000 ευρώ, σε λογαριασμό της συζύγου του, όπου ήταν δικαιούχος και ο ίδιος. Η δικαιολογία που είχε χρησιμοποιήσει τότε ήταν πως τα χρήματά αυτά προορίζονταν για το μεταπτυχιακό της κόρης του η οποία, στο μεταξύ, δεν είχε ολοκληρώσει καν τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα. Μάλιστα τα χρήματα παρέμειναν στο ασφαλές τραπεζικό καταφύγιο και τα επόμενα χρόνια, ελέω και capital controls.

Ο μπαταχτσής αξιωματούχος

«Πόθεν έσχες» υποβάλλουν όμως και πολλοί άλλοι, όπως για παράδειγμα οι κρατικοί αξιωματούχοι, το περιεχόμενο των οποίων δεν δημοσιοποιείται. Ξεψαχνίζοντας ένα εξ αυτών διαπίστωσα ότι μπαταχτσήδες, με υπέρογκα ανεξόφλητα χρέη, δεν είναι μόνον πρώην υπουργοί, όπως για παράδειγμα ο Τέρενς του 1,2 εκατ. και η Έλενα των 800.000 ευρώ, είναι και αξιωματούχοι.

Ο περί ου ο λόγος, λοιπόν, χρωστά σε μία συγκεκριμένη τράπεζα ποσόν κοντά στις 120.000 ευρώ, για την αποπληρωμή του οποίου δεν έχει δώσει ούτε σεντς εδώ και κάμποσα χρόνια, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος διετέλεσε επί σειρά ετών, έως και πριν από μερικές ημέρες, πρόεδρος σε κρατική ανώνυμη εταιρεία, με μισθό κοντά στα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, και τα προηγούμενα χρόνια οι αμοιβές του ήταν εξαιρετικά παχυλές καθώς είχε θητεύσει σε άλλο αξίωμα, στο οποίο είχε εκλεγεί, φροντίζοντας, εκτός από το μισθό του, να λαμβάνει και επιμίσθιο το οποίο είχε θεσπίσει ο ίδιος για τον εαυτό του!

Κεραυνοί Μανδαλιανού προς την αντιπολίτευση

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε χθες ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης. Αναφερόμενος στις παρενέργειες της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση είπε πως αυτές αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στο δήμο του όπου βιώνουμε, όπως είπε, ένα θέατρο του παραλόγου.

Ο Μανδαλιανός κατήγγειλε ότι του ετέθησαν εκβιαστικοί όροι προκειμένου να προχωρήσει σε συμφωνίες και ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι και επειδή αρνήθηκε, η αντιπολίτευση (κάποιες συγκεκριμένες παρατάξεις) τώρα τον εκδικείται. Μίλησε για ανίερες συμμαχίες καθώς, όπως είπε, έχουν συμπήξει μέτωπο εναντίον του, άνθρωποι οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ήταν ορκισμένοι εχθροί.