Skip to main content

Το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και ένα ερώτημα στον Κοτζιά

Τα νεότερα στοιχεία των οικονομικών προβλέψεων του ΟΟΣΑ, το ηχηρό καμπανάκι από το δημογραφικό και το ερώτημα που οφείλει να απαντήσει ο Κοτζιάς.

Πού βρίσκεται ο κ. Ν. Κοτζιάς να μας εξηγήσει ποιος έδωσε το δικαίωμα στους Σλάβους των Σκοπίων να υποθέτουν ότι θα διδάσκονται τα σλαβικά στην Ελλάδα; Ποιος τους επέτρεψε να διατηρούν στο άρθρο 36 του Συντάγματός τους, ανιστόρητα γεγονότα που έχουν να κάνουν με την ανθελληνική "Αντιφασιστική Συνέλευση για τη Λαϊκή Απελευθέρωση της χώρας, από το 1944";

Ο Τσίπρας επανέλαβε για νιοστή φορά ότι βάζει μπροστά για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Κάθε φορά που βρίσκεται στα δύσκολα και θέλει να αποπροσανατολίσει τον λαό, θυμάται τις γερμανικές αποζημιώσεις και τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Και ξέρει βέβαια, ότι σε κανένα από τα δύο ζητήματα δεν μπορεί να επιβάλει τις απόψεις του. Δεν τον προώθησε και τον κρατά στην εξουσία η Μέρκελ, για να μας δώσει αυτά που μας χρωστάει. Ούτε η μειοψηφία των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην Εκκλησία.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενοι, αλλά ακόμη και ως παράδοση, δεν θέλουν να δουν τους κληρικούς να βγαίνουν στους δρόμους [άλλωστε μόνον αυτοί έμειναν χωρίς διαδήλωση].

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε επί 3,5 χρόνια να βρει τα σκάνδαλα για τα οποία -καθημερινά, ο Πολάκης μας διαβεβαιώνει ότι…"θα"- και ψάχνει τώρα να βρει τρανταχτά θέματα, για την προεκλογική περίοδο. Τα σημαντικά προβλήματα παραμένουν στο ράφι, και χειροτερεύουν συνεχώς.

Το λένε τα νεότερα στοιχεία των οικονομικών προβλέψεων του ΟΟΣΑ. Αποκαλύπτουν ότι θα χρειαστούν χρόνια για να φτάσουν τα νοικοκυριά στο επίπεδο ζωής που είχαν το 2014. Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών έπεσε και έφτασε ξανά εκεί όπου βρισκόταν το 2015, λόγω της "διαπραγμάτευσης" της εποχής Βαρουφάκη.

Ουσιαστικά δηλαδή, όχι μόνο δεν υπήρξε "διαρκής βελτίωση", αλλά επιδείνωση από το 2015 έως το 2017, ενώ είχε προηγηθεί σημαντική άνοδος του εισοδήματος το 2014.

Για να καταλάβουμε ποια θα είναι η Ελλάδα σε λίγα χρόνια. Στο Ηράκλειο το ποσοστό των ξένων υπηκόων αγγίζει το 38% επί του συνολικού πληθυσμού. Σε 32.535 ανέρχονται οι νόμιμοι αλλοδαποί τρίτων χωρών με άδεια διαμονής σε ισχύ σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 12.418 άτομα (ποσοστό 38%) διαμένουν στο Ηράκλειο. Στα Χανιά διαμένουν 9.652 (ποσοστό 30%), στο Ρέθυμνο 6.225 (ποσοστό 19%) και στο Λασίθι 4.240 (ποσοστό 13%). Οι αλλοδαποί ζουν μόνιμα με τις οικογένειές τους και εργάζονται στο νησί.

Η Αριστερά τον αποκαλούσε ΣΙΑκωβο. Τον ιεράρχη που υπηρέτησε τον ελληνισμό, και ο οποίος είχε προβλέψει από τη δεκαετία του 1970 τι θα συμβεί με την ονομασία των Σκοπίων, όπως περιγράφεται σε νέα βιογραφία του - ενδιαφέρον ρεπορτάζ είχε χθες η Voria.gr (δείτε εδώ). Άραγε, μπορεί να βρεθεί μία ενέργεια των "προοδευτικών" που ωφέλησε τον λαό;

Σχετικά με το άρθρο για τους τουρκοπράκτορες της Θράκης, που δημοσίευσε προχθές η Voria.gr, σκέφτομαι ότι αν υπήρχε ακόμη και εφαρμοζόταν το άρθρο 19, του Κώδικα Ιθαγένειας που κατάργησε ο γιος της Μάργκαρετ, η κατάσταση στην Θράκη θα ήταν πολύ καλύτερη. Διότι απλά θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στις δράσεις των τουρκοπρακτόρων, από τον φόβο αφαίρεσης της υπηκοότητας.

Κι αυτός ο άνθρωπος θέλει να "υπηρετήσει" πάλι τον λαό.