Skip to main content

Ο Τσίπρας χαιρετίζει την τριετή συμφωνία με τη Philip Morris

Επισφραγίζεται η πρόθεση της διεθνούς εταιρείας να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 - 2018.

Η Ελλάδα μπορεί να δέχεται, παρά την κρίση, επενδύσεις χρήσιμες και κρίσιμες εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσία του οποίου υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της Philip Morris International Management S.A.

Με τη συμφωνία που υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ανδρέα Καλαντζόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου επισφραγίζεται η πρόθεση της διεθνούς αυτής εταιρείας να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 - 2018.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διπλό μήνυμα «πρώτα απ' όλα ότι η Ελλάδα μπορεί να δέχεται παρά την κρίση επενδύσεις χρήσιμες και κρίσιμες, σε έναν τομέα που το έχει ανάγκη ίσως περισσότερο απ' όπου οπουδήποτε αλλού, στον τομέα της παραγωγής».

«Διότι», συνέχισε, «εάν δεν αρχίσουμε να παράγουμε, δεν θα βγούμε από την κρίση και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος σήμερα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη επενδύσεις, για να υπάρχουν δουλειές και να αυξάνεται η παραγωγή, να αυξάνεται το εισόδημα».

Το δεύτερο μήνυμα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η συμπαράσταση στην προσπάθεια τη κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του λαθρεμπορίου.