Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

O ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί, ως είθισται, στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά, λόγω των ακραίων δηλώσεων του Μητροπολίτη Σεραφείμ.

Δεν προτίθεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να παραστεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, ανήμερα των Θεοφανείων, ως είθισται, για να μην συνανατήσει τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος είχε εκφράσει ακραίες θέσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», «ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι στην εορτή των Θεοφανίων στον Πειραιά, όπως έκανε πέρυσι προεκλογικά, γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων πιθανότατα στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο.

Ωστόσο, εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Και εδώ θα γίνει η έκπληξη. Μαθαίνω ότι και ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ