Skip to main content

Ο Τσίπρας διέγραψε Κουρουμπλή για τα περί «δολοφονιών» της κυβέρνησης

Στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά τις δηλώσεις του περί «δολοφόνων» της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Σάλος με τη δήλωση Κουρουμπλή στη Βουλή για την πανδημία: Δολοφονήσατε ανθρώπους (vid)

Είχαν προηγηθεί οι αιτιάσεις του από το βήμα της Βουλής περί «δολοφονιών».  Τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, αλλά αποστάσεις έσπευσαν να πάρουν αμέσως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε οργισμένος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του PES στην γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουπλή ότι είτε θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για τη διαγραφή του κ. Κουρουμπλή ήταν οι αναφορές του από του βήματος της Βουλής, που προκάλεσαν σάλο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για αυτά» είπε ο Π. Κουρουμπλής, και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, ανακαλέστε».

«Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.