Skip to main content

Οι αθάνατες διακοπές του Τσίπρα και η πίκρα των Σκοπιανών για τον Πάπα

Ο πρωθυπουργός αγνοεί τα λόγια του Μακιαβέλι - αφού δεν υπήρχε μαρξισμός τότε: «Κάνε το κακό μια κι έξω, αλλά το καλό δίνε το σιγά-σιγά»

Γενναιόδωρες παροχές ανακοίνωσε από το Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης. Πιστεύει ότι ο αριθμός των παροχών θα εντυπωσιάσει τον λαό, ο οποίος όμως καταλαβαίνει ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ".

Αλλά και ο πρωθυπουργός αγνοεί τα λόγια του Μακιαβέλι - αφού δεν υπήρχε μαρξισμός τότε: «Κάνε το κακό μια κι έξω, αλλά το καλό δίνε το σιγά-σιγά».

Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, εκτός από πρωθυπουργική σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον φέρεται να προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Όταν σε φιλοξενούν, πρέπει να στείλεις μετά τουλάχιστον λουλούδια. Εκτός κι αν είσαι γαλαντόμος, όπως ο διάτρητος πρωθυπουργός και ανταποδίδει στην Παναγοπούλου, εκτός των άλλων, μια θέση αθάνατης στην Ολυμπιακή Επιτροπή.

Φυσικά, η ισόβια πρέσβυς, θα πρέπει να παραχωρεί και ισοβίως τώρα την θαλαμηγό της για να ξεκουράζεται ο Τσίπρας. Η αντιπολίτευση άλλωστε είναι κουραστική, με καταλήψεις, διαδηλώσεις…

Ο Τσίπρας, ως κομμουνιστής κατά δήλωσή του, όφειλε να γνωρίζει εκείνο το τραγούδι που το έκανε σουξέ η Αριστερά και το τραγουδούσαν ηλιθίως και οι αστοί, χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε: «Όσοι είναι παλικάρια την ζωή τους την περνούν στις σκαλωσιές» [Εγώ που δεν ανεβαίνω στις σκαλωσιές δεν είμαι παλικάρι. Ενώ ο Καρανίκας…]. Δεν έλεγε για κότερα.

Και εισαγγελέας σε δίκτυο ναρκωτικών! Μετά από δέκα μήνες έρευνας, οι αλβανικές με τις ελληνικές και ρουμανικές Αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Συνελήφθησαν τελικά 61 Αλβανοί και αλλοδαποί πολίτες.

Από τις έρευνες τεκμηριώθηκαν τουλάχιστον 14 περιπτώσεις διακίνησης κάνναβης μεταξύ των συνόρων από την Αλβανία στην Ελλάδα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο εμπλεκόμενος στο εγκληματικό δίκτυο εισαγγελέας του Αργυρόκαστρου, Σπαρτάκ Τσοτσόλι.

Με πικρία τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πάπας κάνει διαχωρισμό των Μακεδόνων της εποχής του Αποστόλου Παύλου και των σημερινών κατοίκων των Σκοπίων… «Δηλαδή, ο Πάπας λέει ότι δεν είμαστε "Μακεδόνες" αλλά "Βόρειομακεδόνες";» γράφουν.

Το Βατικανό προβαίνει σε μια σαφή διάκριση μεταξύ των Μακεδόνων, αυτών που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη με αυτούς που ζουν σήμερα στη "Βόρεια Μακεδονία" και τους κάτοικους τους αποκαλεί βορειομακεδόνες - Σεβερνομακεντόντσι-[ Северномакедонци]

Δέκα τουρκικά πλοία φέρονται να έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύσουν το πλοίο "Μπαρμπαρός" και το γεωτρύπανο "Πορθητής", σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο. Τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Κυρήνεια, Αμμόχωστο και Μερσίνα και είναι έτοιμα να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, όπως αναφέρεται. «Έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πολέμου στην περιοχή», γράφουν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο λαός για τις θυσίες που έκανε. Επί τέλους. Να αρχίσουμε να ψάχνουμε γνωστό εφοπλιστή να μας διαθέσει την θαλαμηγό του. Να προλάβουμε όμως, μήπως και τις καπάρωσε το κόμμα.

Έχω την αίσθηση, ότι η επόμενη πρόταση μομφής θα γίνει κατά του Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν πάρει το κόμμα αξιόλογα ποσοστά. Δεν το λέω εγώ. Η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος το λέει. Εκπαραθυρώθηκαν 15 ηγέτες του ΚΚΕ, με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Ο πιο γλυκός ήταν "πράκτορας"!