Skip to main content

Ο Τσίπρας στην... Κίνα: Η τρυφερή σέλφι, το τσάι και η... πίεση (vid)

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σταντ της Cosco, όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον ΟΛΠ - Η σέλφι με τη μικρή Κινέζα, το κινεζικό τσάι και η ΖΤΕ.

των Βλάση Καμπάνη και Βάσια Μπάρμπα

Μεγάλο ενδιαφέρον για το περίπτερο της Κίνας, τιμώμενης χώρας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ιδίως για τα τεχνολογικά επιτεύγματα επιχειρήσεων της αχανούς χώρας, επέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε όλα σχεδόν τα σταντς του περιπτέρου 13, ωστόσο το πρώτο που επισκέφθηκε ήταν αυτό της Cosco, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της εταιρείας σχετικά με την επένδυση στον ΟΛΠ. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με την ογκώδη μασκότ της πολυεθνικής εταιρείας, ένα πάντα, ενώ δέχθηκε και ως δώρο για τα παιδιά του αντίστοιχα κουκλάκια.

Τα δώρα, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Επισκεπτόμενος, μεταξύ άλλων, το σταντ του τεχνολογικού κολοσσού Huawei, όπου οι εκπρόσωποι του του δώρισαν ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό.

Ακόμη, δοκίμασε κινεζικό τσάι, το οποίο έδειξε να ευχαριστιέται ιδιαίτερα, ενώ δεν είπε «όχι» σε μία μικρή Κινέζα που του ζήτηση να φωτογραφηθούν μαζί, με τη γνωστή selfie.

Όταν, δε, έφθασε στο σταντ της ΖΤΕ, ενός ακόμα τεχνολογικού γίγαντα που συμμετέχει στη φετινή ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να τεστάρει το ειδικό μηχάνημα μέτρησης πίεσης που εκθέτει η κινεζική εταιρεία και το οποίο τη βρήκε λιγάκι... ανεβασμένη.