Skip to main content

Ο Τσιτσιπάς νίκησε και στο διπλό, πολύ κοντά στη νίκη οι Ευρωπαίοι στο Laver Cup

Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), ο Τσιτσιπάς με τον Αντρέϊ Ρούμπλεφ, νίκησαν τους Ισνερ και Κύργιο με ανατροπή (6-7 (8/10), 6-3, 10-4).

Οι λογικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και στην 2η αγωνιστική του Laver Cup, που φιλοξενείται στην Βοστώνη, με τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Στέφανο Τσιτσιπά και Αλεξάντερ Ζβέρεφ να κερδίζουν από δύο βαθμούς για την Ευρώπη, η οποία τώρα προηγείται με 11-1 της ομάδας από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πλέον, οι Ευρωπαίοι τενίστες, χρειάζονται μόλις δύο βαθμούς για να κατακτήσουν την νίκη και την διοργάνωση για τέταρτη διαδοχική φορά, καθώς η τελική επικράτηση, κρίνεται στους 13 βαθμούς.

Ο Ρώσος, πρόσφατος νικητής του US Open, Μεντβέντεφ, επικράτησε μα χαρακτηριστική άνεση (6-4, 6-0) του Καναδού, Ντένις Σαποβάλοφ και λίγο μετά το τέλος του αγώνα, σχολίασε: «Επαιξα απίστευτο τένις, ειδικά στο δεύτερο σετ. Δεν ήξερα τι να περιμένω γιατί μετά το US Open δεν έπαιξα για μιάμιση εβδομάδα. Έκανα προπόνηση όσο μπορούσα τις τελευταίες τρεις ημέρες κι ένιωσα καλά».

Προηγουμένως, ο Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον Νικ Κύργιο, επικρατώντας με 6-3, 6-4 του Αυστραλού ομογενή ενώ ο Ζβέρεφ έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Αμερικανού, Τζον Ισνερ με 7-6 (7/5), 6-7 (6/8) και 10-5 σ΄ένα εκπληκτικό τάι-μπρέικ.

Τέλος, τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), ο Τσιτσιπάς με τον Αντρέϊ Ρούμπλεφ, νίκησαν τους Ισνερ και Κύργιο με ανατροπή (6-7 (8/10), 6-3, 10-4).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ