Skip to main content

O Τζιμ Τζάρμους στο... Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (video)

Στη διάρκεια της τελετής έναρξης ακούστηκε το ηχογραφημένο μήνυμα που απέστειλε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους στο κοινό του Φεστιβάλ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κατά την τελετή έναρξης, ένα κινητό χτυπάει ξαφνικά σπάζοντας τη σιωπή. 

"Κύριε, είναι ο Τζιμ Τζάρμους στο τηλέφωνο" λέει ένας "θεατής" απευθυνόμενος στον ηθοποιό Στέλιο Μάινα, έναν εκ των δύο παρουσιαστών της τελετής. 

Με αυτό το έξυπνο θεατρικό σκετσάκι, το Φεστιβάλ παρουσίασε στο κοινό το ηχογραφημένο μήνυμα που απέστειλε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους στο κοινό του Φεστιβάλ και της Θεσσαλονίκης, στο οποίο μίλησε με θερμά λόγια για το φεστιβάλ και για τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ειδικά μνεία στο... φαγητό της πόλης που το χαρακτήρισε το πιο νόστιμο του κόσμου!

«Είμαι ο Τζιμ Τζάρμους και σας μιλώ από πολύ μακριά, απ' τη Νέα Υόρκη. Είμαι όμως εκεί με το πνεύμα μου και μακάρι να μπορούσα να βρίσκομαι εκεί και να απολαμβάνω τη φανταστική πόλη σας, το υπέροχο φεστιβάλ σας και μάλλον το πιο νόστιμο φαγητό του κόσμου. Ευχαριστούμε που προβάλετε και τις δύο νέες ταινίες μας, το «Paterson», και το «Gimme Danger the story of the Stooges». Είναι τιμή μας. Ελπίζω να τις απολαύσετε όπως και τις άλλες ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται. Ευχαριστώ πολύ που βρίσκεστε εκεί, απορροφώντας ταινίες, απολαμβάνοντας ο ένας τον άλλον και την ομορφιά της Θεσσαλονίκης».