Skip to main content

Τζιτζικώστας: Δεν θυμόμαστε τη Χαλκιδική μόνο τα καλοκαίρια

«Εμείς δεν θυμόμαστε τη Χαλκιδική μόνο τα καλοκαίρια». Τι έργα έχουν γίνει στο Δήμο Νέας Προποντίδας από την Περιφέρεια.

Επίσκεψη σε οικισμούς του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Χαλκιδικής, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τη Ν. Καλλικράτεια, τη Ν. Τρίγλια και τα Ν. Μουδανιά, όπου συναντήθηκε με πολίτες, καταστηματάρχες, εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες στον τουρισμό και την εστίαση και αγρότες, συζητώντας για τα ζητήματα της περιοχής.

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας για το έργο της Περιφέρειας στους οικισμούς του Δήμου Νέας Προποντίδας έστειλε μάλιστα και πολιτικό μήνυμα: «Για εμάς η ανάπτυξη της Χαλκιδικής είναι συνυφασμένη με τη συνολική πορεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς κύριες παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, που αποτελούν βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού μας σχεδίου, μαζί με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Εμείς δεν θυμόμαστε τη Χαλκιδική μόνο τα καλοκαίρια, αλλά παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια κάθε μέρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Δυναμώνουμε κάθε μέρα τη Χαλκιδική, δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Αναφορικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

«Στα Ν. Μουδανιά αρχίσαμε ήδη τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της περιοχής Αλμύρας και του ρέματος Διονυσίου. Αξιοποιήσαμε τις υδρευτικές γεωτρήσεις στο Δήμο Νέας Προποντίδας, όπου επίσης έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, με την αξιοποίηση δημοτικού κληροδοτήματος για τη δημιουργία ΚΗΦΗ, με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Στον τομέα της παιδείας, κατασκευάζουμε ήδη το 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών και το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας και παράλληλα προχωράμε άμεσα στην κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών. Ολοκληρώσαμε επίσης σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας την προμήθεια εξοπλισμού στα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης. Αντικαταστήσαμε τον αμίαντο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, διασφαλίζοντας την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ παραδώσαμε σε χρήση το Γενικό Λύκειο Ν. Καλλικράτειας. Στη Ν. Τρίγλια αποκαταστήσαμε τις παλιές χωματερές, προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας τον οικισμό τουριστικά.