Skip to main content

Ο Τζον Μάλκοβιτς φέρνει την παράσταση The music Critic στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μάλκοβιτς ερμηνεύει τον ρόλο ενός περίεργου και κακού κριτικού μουσικής που βρίσκει θλιβερή τη μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν και του Προκόφιεφ.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 21.00, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον εμβληματικό Τζον Μάλκοβιτς και το απολαυστικό πρότζεκτ «The Music Critic», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πόλη. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Ο.Μ.Μ.Θ. σε συμπαραγωγή με την Intershow.

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, ο οποίος κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών, ερμηνεύει τον ρόλο του… κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

Ο Τζον Μάλκοβιτς «ανεβαίνει» στη σκηνή της αίθουσας «Φίλων της Μουσικής» και γίνεται ο αφηγητής μιας παράστασης σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman, ενώ συμμετέχει ο εξαιρετικός πιανίστας Hyung-ki Joo, γνωστός τόσο για τη μουσική του δεξιότητα όσο και για την κωμική πλευρά του εαυτού του.

Η παράσταση βασίζεται στην ιδέα του Aleksey Igudesman να δημιουργήσει ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής. Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Malkovich», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο…

Στην παράσταση ερμηνεύονται από ένα εξαιρετικό σύνολο εγχόρδων μουσικές των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofiev, Ysaÿe, Kancheli, Piazzolla και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman.

Συντελεστές:

Ιδέα: Aleksey Igudesman

Αφήγηση: John Malkovic

Aleksey Igudesman: Βιολί Ι

So-Ock Kim: Βιολί ΙΙ

Max Baillie: Βιόλα
David Cohen: Τσέλο
Hyung-ki Joo: Πιάνο

Τιμές εισιτηρίων: 110€, 90€, 70€, 50€, 30€

Εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2873