Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

Ο ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ 500.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Περίπου 500.000 παιδιά στο Κέρας της Αφρικής κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας του υποσιτισμού που οφείλεται στην ξηρασία που πλήττει την περιοχή.

Περίπου 500.000 παιδιά στο Κέρας της Αφρικής κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας του υποσιτισμού που οφείλεται στην ξηρασία που πλήττει την περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Unicef, κάνοντας έκκληση να επιταχυνθεί άμεσα η παροχή βοήθειας.

Σχεδόν δύο εκατ. παιδιά έχουν ανάγκη από τροφή, σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εκφράζει φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει από το 2012 αν δεν υποχωρήσει η ξηρασία.

Χρειάζονται ακόμη τέσσερις με πέντε μήνες μέχρι την επόμενη σοδειά, την ώρα που αρκετοί άνθρωποι είναι ήδη πολύ αδύναμοι ή πολύ φτωχοί για να αναζητήσουν βοήθεια σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Unicef Αντονι Λέικ, ο οποίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην Κένυα.

Το Κέρας της Αφρικής πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων έξι δεκαετιών, η οποία επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση στη Σομαλία, εξαιτίας του 20ετούς εμφύλιου πολέμου που σπαράσσει τη χώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Οργανισμού του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO) στο Κέρας της Αφρικής 12 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται τις ημέρες αυτές τροφή αντιμετωπίζοντας κρίσιμη κατάσταση.

Στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής περιλαμβάνονται το Τζιμπουτί, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Σομαλία και η Ουγκάντα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ