Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
x

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ: Ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ

Μείωση φόρων, απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το τρίπτυχο του νέου υφυπουργού Οικονομικών.

Θετικά σχόλια έχει αποσπάσει η απόφαση του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον Απόστολο Βεσυρόπουλο στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών, με αντικείμενο τον νευραλγικό τομέα των εσόδων.

Και τούτο διότι ο κ. Βεσυρόπουλος είναι ένας άνθρωπος με αδιαμφισβήτητο ήθος, εργατικός, που τον ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, και βεβαίως βαθύς γνώστης του αντικειμένου που αναλαμβάνει, με ξεκάθαρες απόψεις για την αναπτυξιακή διάσταση που πρέπει να έχει η φορολογική πολιτική.

Άλλωστε, διατέλεσε αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας από το 2016 και επικεφαλής του τομέα φορολογικής πολιτικής της ΝΔ από το 2015, ενώ είναι και ο ίδιος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, έχοντας διοριστεί στη ΔΟΥ Βέροιας μέσω ΑΣΕΠ, μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, στην πρώτη δήλωσή του στα social media μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του, του φρόντισε να στείλει τα σωστά μηνύματα, τονίζοντας ότι είναι καιρός η φορολογική πολιτική να αποκτήσει και αναπτυξιακή διάσταση. «Αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση των φόρων, την απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις και την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Εύκολες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, όπως έχουν αντιληφθεί πλέον όλοι οι Έλληνες. Όλα αυτά θα τα πετύχουμε με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάσαμε στους πολίτες και αυτό θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε», σημείωσε ο κ. Βεσυρόπουλος», και συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πεδίο αποτελεί για μένα ένα γνώριμο και οικείο χώρο και η μόνη δέσμευση που μπορώ να δώσω στους πολίτες είναι μία και μοναδική: σκληρή δουλειά για να βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών αλλά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού αλλά κυρίως για να ανταποκριθώ στις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν».

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στη Βουλή, συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του», ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, γραμματέας στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η θητεία του στην πολιτική ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση, το 2006, όταν εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας. Στη Νομαρχία Ημαθίας διετέλεσε Α΄ Αντινομάρχης την περίοδο 2007 – 2008 με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας.

Σε ό,τι αφορά στις σπουδές του αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας, συνέχισε τις σπουδές του, στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας στο Τμήμα λογιστικής, και έκανε το μεταπτυχιακό του στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και

Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι 53 ετών παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και πατέρας δύο παιδιών. Ομιλεί αγγλικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ