Skip to main content

Ο Χιμένεθ νέος προπονητής της ΑΕΚ

Μετά από διαδοχικές ανατροπές, ο Μανόλο Χιμένεθ θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαμίδης κατέληξε στον Ισπανό τεχνικό, παρά το «ναι» του Πολ Λε Γκεν, ο οποίος χθες αργά το βράδυ
Μετά από διαδοχικές ανατροπές, ο Μανόλο Χιμένεθ θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαμίδης κατέληξε στον Ισπανό τεχνικό, παρά το «ναι» του Πολ Λε Γκεν, ο οποίος χθες αργά το βράδυ απάντησε θετικά στην πρόταση της Ένωσης.

Το σήριαλ με τον νέο προπονητή της ΑΕΚ ξεκίνησε χθες το απόγευμα, όταν οι πρώτες πληροφορίες από την σύσκεψη του Αδαμίδη και των συνεργατών του, ανέφεραν πως προκρίθηκε η λύση του Χιμένεθ. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έστειλαν με mail το συμβόλαιο στον Ισπανό και περίμεναν την απάντησή του.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα όμως, έκανε την… εμφάνιση του ο Λε Γκεν, ο οποίος αποφάσισε να συζητήσει την πρόταση που του έκανε το Αδαμίδης το πρωί. Ωστόσο, παρά το αρχικό… μπέρδεμα, οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να προχωρήσουν την συμφωνία με τον Ισπανό, ο οποίος οριστικά θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όσον αφορά πάντως το συμβόλαιο που έστειλε η ΑΕΚ στον Χιμένεθ, ο «Δικέφαλος» ξεπέρασε την αρχική του πρόταση, που ήταν 650.000 ευρώ και προσέφερε τελικά κάτι λιγότερο από 800.000 ευρώ τον χρόνο που εισέπραττε δηλαδή στη Σεβίλλη.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο που διανύουμε ο Χιμένεθ θα λάβει 725.000 ευρώ, αφού μένουν ακόμα οκτώ μήνες, ενώ για την επόμενη χρονιά θα εισπράξει 750.000 ευρώ. Το συμβόλαιο του θα είναι κλειστό διετές, ενώ εκτός από τις πάγιες αποδοχές, περιλαμβάνει και αρκετά μπόνους. Αν καταφέρει να κερδίσει μία θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περίοδο, θα λάβει 500.000 ευρώ, ενώ ανάλογα μπόνους υπάρχουν και για πρόκριση από τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε αυτά τα χρήματα όμως, έχουμε να προσθέσουμε και το ποσό των 200.000 ευρώ που θα πληρώσει η Ένωση για τους τρεις συνεργάτες του.  Ο ένας θα είναι βοηθός, ο άλλος γυμναστής και ο τρίτος αναλυτής στατιστικών.