Skip to main content

Ο Ζάκερμπεργκ δέχτηκε να μιλήσει σε εκπροσώπους της Ευρωβουλής

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι ο κ. Ζάκερμπεργκ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες το συντομότερο δυνατόν.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ δέχτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Ζάκερμπεργκ "αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες το συντομότερο δυνατόν, ελπίζουμε εντός της επόμενης εβδομάδας". Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και με μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, μετά τις αποκαλύψεις για τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica που φέρεται ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Αμερικανών.

Τον περασμένο μήνα ο Ζάκερμπεργκ έδωσε κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα θέματα αυτά.

Η εταιρεία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και "εκτιμά την ευκαιρία για διάλογο, για να ακούσει τις απόψεις (των Ευρωπαίων πολιτικών) και να δείξει τα βήματα που κάνει για να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων".

Στις 23 Μαΐου ο Ζάκερμπεργκ και περίπου άλλα 50 στελέχη και διευθυντές μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου θα συναντηθούν στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ.