Skip to main content

Ο Ζαμπά για τον τραυματισμό του: «Θα μπορούσα να είχα πεθάνει»

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Λέο Ζαμπά, μίλησε για την πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας του δύο μήνες μετά την επέμβαση στο γόνατο

Από τους άτυχους του εφετινού ΠΑΟΚ ήταν ο Λέο Ζαμπά, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο, σε φιλικό με τη Δόξα Δράμας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Βραζιλιάνος άσος του Δικεφάλου μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για την πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας του δύο μήνες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Ο 21χρονος δήλωσε πως είχε υψηλό πυρετό, καθώς εντοπίστηκε μέσα του βακτήριο. Φοβήθηκε μάλιστα ότι θα πεθάνει, όπως λέει.

Συγκεκριμένα, είπε:

"Μία ημέρα αφότου συμπλήρωσα δύο μήνες από την εγχείριση, ξύπνησα με έναν οξύ πόνο στο γόνατο. Το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκα και ανέβηκα τις σκάλες χωρίς πρόβλημα. Το επόμενο πρωί ο πόνος ήταν φρικτός και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Οι άνθρωποι της ομάδας ανησύχησαν. Νόμιζαν ότι είχα χτυπήσει στην προπόνηση. Με ρωτούσαν αν έκανα κάτι λάθος. Δεν πίστεψαν στην αρχή πως ο πόνος ήρθε χωρίς να κάνω κάτι εγώ.

Φαντάσου πώς ένιωθαν η μητέρα μου με τον πατέρα μου, που ήταν στη Βραζιλία. Έκανα μια απλή χειρουργική επέμβαση και μετά από δύο μήνες ήμουν και πάλι στο νοσοκομείο. Τις δύο πρώτες ημέρες είχα πολύ πυρετό και κοιμήθηκα, αφού μου έκαναν ένεση. Το γόνατο μου όσο και να ήθελα δεν μπορούσα να το κουνήσω. Ο πυρετός είχε φτάσει 40 -41. Η μητέρα μου πίσω στη Βραζιλία είχε απελπιστεί, φοβόταν. Οι γιατροί εντόπισαν ένα βακτήριο μέσα μου. Ήταν πολύ επικίνδυνο, θα μπορούσα να είχα πεθάνει.

Πέρασα 10 μέρες στο νοσοκομείο και συνεχώς κοιμόμουν. Έπαιρνα ενδοφλέβια φάρμακα. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Παραλίγο να προσβληθούν τα νεφρά μου και το αίμα μου. Έχασα επτά κιλά από όλο αυτό. Όταν γύρισα σπίτι συνέχισα να παίρνω ενδοφλέβια φάρμακα για ακόμα 10 ημέρες, αλλά ευτυχώς πλέον είναι όλα καλά και έχω αναρρώσει".