Skip to main content

Ο ζηλευτός πατριωτισμός των Βουλγάρων και οι «Ρώσοι χάκερ» του Κοτζιά

Οι Βούλγαροι μας διδάσκουν πατριωτισμό και αξιοπρέπεια- Η απάντηση Μπορίσοφ στο αίτημα του Τούρκου πρέσβη να διδάσκεται η τουρκική γλώσσα.

Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ομιλητής στο Μόναχο με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, πολίτες που παρακολουθούσαν εξέφρασαν την διαφωνία τους, διακόπτοντάς τον. Ο κύριος Κοτζιάς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς" όσους διαφώνησαν μαζί του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις "άκου χουντικέ" και "βούλωσέ το και άκου"!

Γιατί κάθε μαρξιστής θέλει να διαβεβαιώσει ότι αντί επιχειρημάτων -που δεν πείθουν, είναι αλήθεια- πρέπει να χαρακτηρίζει απαξιωτικά όσους διαφωνούν μ’ αυτόν; Κι εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί νομίζουν πως ο χαρακτηρισμός φασίστας είναι πιο απαξιωτικός από τον χαρακτηρισμό κομμουνιστής; Για την Ευρώπη δεν υπάρχει διαχωρισμός. Η δε Ελλάδα δεν ψήφισε "όχι" στο Ταλίν το 2017, για την ταύτιση, προτίμησε να απόσχει.

Μένω στον κύριο Κοτζιά, τον οποίον καλεί η ρωσική Πρεσβεία να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, ότι Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν τα e-mail που δημοσιοποίησε ο Πάνος Καμμένος.

«Πάλι δήθεν "Ρώσοι χάκερ"… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι ρωσικές Αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος», αναφέρει η πρεσβεία της Μόσχας στο twitter.

Σε δεύτερη ανάρτηση, η Πρεσβεία τονίζει ότι «χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν».

"Πάρτι" στο Twitter για τον Τσίπρα που είπε ότι «η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός». Κάνουν λάθος, όσοι το περιγελούν. Δεν πρόσεξαν ότι ο Χριστός είχε αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε: «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»; Για ποιον το είπε, νομίζετε;

Να δεις, που όταν έρθει η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εκπαραθυρώσει τον Α. Τσίπρα, μπορεί και να δηλώσει υποψηφιότητα για αρχιεπίσκοπος. Άλλωστε, έχει και καλές σχέσεις με την Εκκλησία. Γιατί όχι; Εδώ ξέχασε που φώναζε "Αμερικάνοι δολοφόνοι των λαών", στην Εκκλησία θα κολλήσει;

Το "Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας" του Βελιγραδίου (το Open Society Foundations του Σόρος) είναι ο εμπνευστής και ο συντάκτης μιας λεπτομερούς μελέτης για την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Η Hastag.al δημοσίευσε την έκθεση στη σερβική γλώσσα. Η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2018, μόλις τρεις μήνες μετά τη συνάντηση Ράμα-Βούτσιτς στο Νταβός της Ελβετίας, όπου αυτή ήταν η πρώτη φορά που συζήτησαν την ιδέα της εδαφικής ανταλλαγής.

Όσοι υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα του Σόρος είναι φιλανθρωπικό σωματείο, μπορούν να εξηγήσουν τι δουλειά έχει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές  υποθέσεις κρατών;

Οι Βούλγαροι μας διδάσκουν πατριωτισμό και αξιοπρέπεια. Ο Μπόικο Μπορίσοφ, στο αίτημα του Τούρκου πρέσβη να διδάσκεται η τουρκική γλώσσα στα σχολεία, έγραψε στο facebook, πως η εκπαίδευση στη γλώσσα δεν είναι στο πεδίο ευθύνης του διπλωμάτη. Είπε:

«Μάλιστα ακόμη και οι συμβουλές σχετικά με την εκπαίδευση στην δεύτερη γλώσσα δεν είναι δουλειά του Τούρκου πρέσβη. Ζητώ να ξεκαθαριστούν αυτές οι φράσεις». Η δε ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας Κορνέλια Νινοβα χαρακτήρισε τη δήλωση του Τούρκου διπλωμάτη ως «Απόπειρα επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας».

Δεν πίστευα ότι θα ζηλεύω τους Βούλγαρους.