Skip to main content

Χιλιάδες μετακινήθηκαν δωρεάν χθες με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Πάνω από 500 επιβάτες χρησιμοποίησαν δωρεάν το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής 50 που διέρχεται από τα 14 σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με κεντρικό σύνθημα «Αφήνω το αυτοκίνητό μου στο σπίτι» πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Ο.Α.Σ.Θ. στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και στην περιοχή του Λευκού Πύργου και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα οφέλη των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών με στόχο την προώθηση της χρήσης ήπιων μέσων μεταφορών.

Πάνω από 500 επιβάτες χρησιμοποίησαν δωρεάν το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής 50 που διέρχεται από τα 14 σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης ενώ όλοι οι πολίτες από τις 18:00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας μετακινήθηκαν δωρεάν στις λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Ο Ο.Α.Σ.Θ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, συμμετείχε και στη διαδημοτική δράση «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge) που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη προσφέροντας στους ποδηλάτες επιπλέον 30 δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών.



Εργαζόμενοι του Οργανισμού αλλά και τα μέλη του δ.σ. Φώτης Μπίμπασης και Όλγα Γιάννη διένειμαν έντυπα και ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Ο.Α.Σ.Θ., προτρέποντας τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.



Επίσης, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού και συμμετείχαν στην κλήρωση για 30 δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Η κλήρωση για τους νικητές θα διενεργηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τους όρους που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ. (http://oasth.gr/#el/news/Oroi-dieksagwghs-klhrwshs).

Η διοίκηση του Οργανισμού «ευχαριστεί τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες δράσεις και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την καθιέρωση νέων κανόνων πολιτισμού μεταξύ των επιβατών και των υπαλλήλων του ΟΑΣΘ» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες αποτελούν κοινό αγαθό καθολικού χαρακτήρα και η διοίκηση του Οργανισμού θα συνεχίσει να εργάζεται για την προετοιμασία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου φορέα συγκοινωνιών που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών».