Skip to main content

ΟΑΣΘ: Χωρίς αστικά λεωφορεία μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι λόγω χιονιά

Από το νωρίς το πρωί δεν έχει γίνει κανένα δρομολόγιο από λεωφορεία του Οργανισμού καθώς πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι για τα αστικά.

Παρέλυσαν οι αστικές συγκοινωνίες στην πόλη λόγω της επέλασης του χιονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί δεν έχει γίνει κανένα δρομολόγιο από λεωφορεία του Οργανισμού καθώς όπως τόνισε στη Voria.gr η υπεύθυνη του γραφείου κίνησης του ΟΑΣΘ Κατερίνα Σίσκου πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι για τα αστικά.

«Από χθες το βράδυ, κλιμάκιο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας πέρασε από το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και έδωσε εντολή να μην γίνει κανένα δρομολόγιο σήμερα τουλάχιστον έως τις 14.00. Από εκεί και πέρα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νέα ενημέρωση», αναφέρει η κυρία Σίσκου.

Από την πλευρά της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει ότι δεν έχει εκδώσει καμιά απαγόρευση κυκλοφορίας για τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ούτε έχει δώσει σχετική εντολή. Το μόνο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε όλα τα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΑΣΘ επικοινώνησε όπως τόνισε η κ. Σίσκου με την Fraport ώστε να υπάρξει δρομολόγιο του Οργανισμού με λεωφορείο εξοπλισμένο με αλυσίδες για να μπορέσουν να μετακινηθούν από το αεροδρόμιο προς την πόλη επιβάτες που έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν χρειάστηκε να γίνει αφού το αεροδρόμιο δεν βρίσκεται υπό κανονική λειτουργία.

Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, επίσης, επισημαίνεται ότι οι δρόμοι από τους οποίους διέρχονται λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι ανοιχτοί. Συγκεκριμένα, στον δήμο Θεσσαλονίκης βασικές οδοί όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Μοναστηρίου, Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Αγ.Δημητρίου, Βασ.Όλγας, Κων.Καραμανλή είναι καθαρές.