Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία και αύριο - Συνεχίζεται η επίσχεση στον ΟΑΣΘ

Αναμένεται η εκαταμίευση 4 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για την αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων - Πλήρη αποπληρωμή ζητούν οι εργαζόμενοι

Ούτε αύριο θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς θα συνεχιστεί και την Παρασκευή η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, κατατέθηκε στην Εθνική Τράπεζα από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού η απόφαση της διατησίας με την οποία ο ΟΑΣΘ κέρδισε 4,6 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό η Τράπεζα θα χορηγήσει ποσό 4 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων Μαρτίου και την ολική εξόφληση του δώρου Πάσχα των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, οι εργαζόμενοι απαιτούν την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», είπε και επανέλαβε, ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν «για επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις».

Προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης και της δόσης για τον Απρίλιο καταβάλλονται προσπάθειες, όπως είπε νωρίτερα στη Voria.gr ο κ. Στεφανίδης (δείτε εδώ).