Skip to main content

ΟΑΣΘ: Έλεγχοι ξανά για εισιτήρια - Σκέψεις για επιστροφή των ιδιωτών

Ποιες αναμένεται να είναι από εδώ και πέρα οι κινήσεις της διοίκησης του Οργανισμού - Συνάντηση Σκόδρα με την Μαρία Αντωνίου.

Εντατικοποίηση των ελέγχων εντός των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη σταδιακά και όσο βελτιώνεται το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΘ, με στόχο να αποτραπεί το φαινόμενο της εισιτηρο-διαφυγής, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
    
«Το φαινόμενο της εισιτηρο-διαφυγής ανθεί τα τελευταία χρόνια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόδρας. «Τείνει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα δεν πληρώνω εντός των αστικών λεωφορείων, και αυτό είναι πολύ κακό γιατί ο οργανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται πόρους. Ο βασικός του πόρος είναι τα εισιτήρια», πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθύμισε ότι προ 5ετίας τα έσοδα του ΟΑΣΘ ανέρχονταν σε πάνω από 50 εκατ.ευρώ και σήμερα «βρίσκονται σε επίπεδα κάτω των 30 εκατ. ευρώ».
    
Ο ίδιος, πάντως, αναγνώρισε ότι ο ΟΑΣΘ δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όταν το το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο είναι πάρα πολύ χαμηλής ποιότητας. «Πλέον η βελτίωση στον ΟΑΣΘ είναι ορατή και για αυτό ξεκινήσαμε ήδη με ήπιους και χαλαρούς ρυθμούς να κάνουμε ελέγχους εντός των αστικών λεωφορείων. Όσο βελτιώνεται η εικόνα του ΟΑΣΘ, τόσο θα εντείνουμε και τους ελέγχους», τόνισε χαρακτηριστικά.
    
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσους ελεγκτές διαθέτει ο ΟΑΣΘ, ο κ. Σκόδρας τόνισε ότι αυτοί είναι 70 και συμπλήρωσε ότι σταδιακά θα «βγουν όλοι στους δρόμους για να πραγματοποιήσουν το έργο τους».
    
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν σκέψεις για την είσοδο ιδιώτη στο κομμάτι των ελέγχων εντός των αστικών λεωφορείων, ο κ. Σκόδρας δεν το απέκλεισε, λέγοντας: «όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μελετάμε όλες τις περιπτώσεις» και πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως να αξιοποιήσουμε το προσωπικό του ΟΑΣΘ σε άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες εντός του οργανισμού».
    
«Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα των συγκοινωνιών έτσι ώστε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να δουν την προσπάθεια που γίνεται από την σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου οι συγκοινωνίες να βελτιστοποιηθούν», τόνισε από την πλευρά της η κ. Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.