Skip to main content

ΟΑΣΘ: Εντός της ημέρας η απόφαση για έκδοση προσωρινής διαταγής

Συζητήθηκε στο δικαστήριο το αίτημα του ΟΑΣΘ για έκδοση προσωρινής διαταγής για άρση της επίσχεσης εργασίας στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος για έκδοση προσωρινής διαταγής για άρση της επίσχεσης εργασίας στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ σε βάρος 50 εργαζομένων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ο γενικός διευθυντής και οι δικηγόροι του ΟΑΣΘ, η διοίκηση βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων εξαιτίας της μη καταβολής των ποσών που οφείλει στον Οργανισμό το Δημόσιο. Όπως υποστήριξαν, την προηγούμενη χρήση ο ΟΑΣΘ είχε έσοδα 52 εκατ.ευρώ και δαπάνες ύψους 143 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, χρωστά στους μετόχους μερίσματα ύψους περίπου 8 εκατ.ευρώ. Σημειώνεται ότι στον ΟΑΣΘ απασχολούνται 2.300 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 1.500 είναι οδηγοί. Παράλληλα, περίπου 200 εργαζόμενοι είναι και μέτοχοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση του Οργανισμού δεν τους πληρώνει, αλλά την περασμένη Παρασκευή κατέβαλε μέρισμα στους μετόχους. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι από το 2015 έχουν δεχθεί μειώσεις μισθών και βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. "Δεν υπάρχει προοπτική να πληρωθούμε και δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε", επισήμανε. Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι εργαζόμενοι ζητούν να συσταθεί μία επιτροπή, που θα λύσει όλα τα προβλήματα των οφειλών προς τον ΟΑΣΘ.

Ο δικηγόρος των εργαζομένων τόνισε ότι εάν η διοίκηση του ΟΑΣΘ ήθελε να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία θα έπρεπε να κάνει ασφαλιστικά μέτρα και στους 2.300 εργαζόμενους και όχι μόνο στους 50.