Skip to main content

ΟΑΣΘ: Επαναλειτουργεί από σήμερα η στάση «Γεωργική Σχολή»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕΘ η στάση «Γεωργική Σχολή» επανεντάσσεται από σήμερα στον προγραμματισμό της γραμμής του αεροδρομίου.

Στην επανένταξη και επαναλειτουργία μιας στάσης της αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ η οποία είχε καταργηθεί προχωρά από σήμερα ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη στάση «Γεωργική Σχολή», η οποία επανεντάσσεται στον προγραμματισμό της γραμμής του αεροδρομίου.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια και κατόπιν των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του αερολιμένα και μετακινούμενων της νοτιοανατολικής περιοχής, το ζεύγος των στάσεων με την ονομασία «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» επανεντάχθηκε στη γραμμή Νο 01Χ (Κ.Τ.Ε.Λ.-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ), αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, τονίζοντας πως το παραπάνω ζεύγος στάσεων παραδόξως καταργήθηκε όταν, προ διετίας, τροποποιήθηκε και μετονομάσθηκε η γραμμή Νο78 (πρώην γραμμή αεροδρομίου).

Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου αλλά και επιβάτες που έχουν τελικό προορισμό το αεροδρόμιο και προσέρχονται στην περιοχή του από περιοχές που βρίσκονται νότια και ανατολικότερα από αυτό, μεταβαίνουν σήμερα έως τον Σταθμό Μετεπιβίβασης στο εμπορικό κέντρο ΙΚΕΑ (απομακρύνονται δηλαδή αρχικά 2 χλμ δυτικότερα του αεροδρομίου) και, στη συνέχεια, με τη λεωφορειακή γραμμή 79… επιστρέφουν και πάλι προς αεροδρόμιο, δηλαδή κάνουν διπλό κόπο, μετακινούνται με ανορθολογικό τρόπο προς τον προορισμό τους, χάνοντας έτσι αρκετό χρόνο τόσο μέχρι τη μετάβαση στο Σταθμό Μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ όσο και για τη μετεπιβίβαση προς αεροδρόμιο, εξηγεί ο Οργανισμός.

«Ήταν ένα απλό και λογικό θέμα που δικαίως τέθηκε και ρυθμίστηκε, γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε και τα εντελώς αυτονόητα της εξυπηρέτησης του πολίτη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας, εξηγώντας ότι από σήμερα, 22 Ιανουαρίου, τα οχήματα που εκτελούν το δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν πλέον και στις στάσεις με την ονομασία «Γεωργική Σχολή» του ΟΑΣΘ.