Skip to main content

ΟΑΣΘ: Καθημερινές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από 26 Αυγούστου

Ο νέος πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, ο οποίος ανέλαβε σήμερα καθήκοντα, μίλησε στη Voria.gr

Πρεμιέρα με κινητοποιήσεις κάνει ο νέος πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, ο οποίος ανέλαβε από σήμερα καθήκοντα μετά την παραίτηση του επί 20ετία προέδρου Δημήτρη Τσερμενίδη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Voria.gr ο κ. Δήμκας, οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία ξεκινούν από την προσεχή Τετάρτη 26 Αυγούστου κινητοποιήσεις υπό μορφή καθημερινών στάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα θα γίνουν δύο στάσεις εργασίας, η πρώτη από τις 5 ως τις 8 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ ως το πέρας της βάρδιας τα μεσάνυχτα. Την επομένη, 27 Αυγούστου, στάση εργασίας θα γίνει από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Με αυτή τη μορφή θα επαναλαμβάνονται εναλλάξ οι κινητοποιήσεις μέρα προς μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί μια προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας στις 10 Αυγούστου, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Δήμκα, στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από πλευράς υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ως προς τα αιτήματα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Οι λόγοι των κινητοποιήσεων συνδέονται με τη μη τήρηση άρθρων της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που αφορούν κοινωνικές παροχές όπως επιδόματα σχετικά με τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την επιδότηση φοίτησης παιδιών εκτός Θεσσαλονίκης, το επίδομα γέννησης παιδιού, δαπάνες για λογοθεραπείες παιδιών, οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους που έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% κ.ο.κ.

Στα αιτήματα του συνδικάτου περιλαμβάνεται επίσης η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν επαφές με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο οι οποίες όμως, δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα.