Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΟΑΣΘ: ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Επαναλειτούργησε το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στον γ.γ. Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και στον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη

Γράφει ο Σαλονικιός

Παρότι η εβδομάδα αυτή είναι παραδοσιακά η πιο νεκρή εβδομάδα του χρόνου, με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να παραλύουν, εντούτοις κάποια κινητικότητα στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα φαίνεται να υπάρχει.

Κινητικότητα η οποία ενδιαφέρει μάλιστα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης καθώς συνδέεται ευθέως με τον ΟΑΣΘ.

Για να γίνω συγκεκριμένος, το αποτέλεσμα αυτής της κινητικότητας ήταν να ματαιωθεί η στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ η οποία είχε προγραμματιστεί για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο της συνέχισης των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα με τετράωρη στάση εργασίας, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες Θεσσαλονικείς.

Όπως με ενημερώνει πηγή μου, μετά την προειδοποιητική κινητοποίηση της Δευτέρας επαναλειτούργησε το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και στον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη. Ο Σταθόπουλος διαβεβαίωσε τον Τσερμενίδη ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξετάζει με θετική διάθεση τα αιτήματα των εργαζομένων.

Θυμίζω ότι αυτά έχουν να κάνουν με την περικοπή εδώ και ένα χρόνο, διαφόρων επιδομάτων, εκτός μισθού, όπως επίδομα θέσης ευθύνης, ανθυγιεινής εργασίας, επιδόματα σχετικά με τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την επιδότηση φοίτησης παιδιών εκτός Θεσσαλονίκης, το επίδομα γέννησης παιδιού, δαπάνες για λογοθεραπείες παιδιών, οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους που έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% κ.ο.κ.

Σε ένδειξη καλής θέλησης ο Σταθόπουλος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο προχωρά μέσα στο μήνα στην καταβολή των δύο πρώτων επιδομάτων (ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης) και θα εξετάσει και τα υπόλοιπα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς η προηγούμενη έχει λήξει εδώ και καιρό. Κατόπιν αυτών το συνδικάτο διαβεβαίωσε ότι ματαιώνει την κινητοποίηση της προσεχούς Δευτέρας. Συνεπώς, το πρωί της 17ης Αυγούστου τα αστικά λεωφορεία, όσα τέλος πάντων είναι διαθέσιμα, θα κινηθούν κανονικά στη Θεσσαλονίκη.

Η σύζυγος του δημάρχου και τα νέα ήθη

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να βγουν τα αποτελέσματα για τα vouchers τα οποία θα δοθούν στις δικαιούχους μητέρες προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Ως γνωστόν ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ λειτουργούν εκατοντάδες πλέον και από ιδιώτες. Πριν απ’ αυτούς, τέτοιες δομές λειτουργούν εδώ και χρόνια οι περισσότεροι δήμοι. Κατά συνέπεια, μεταξύ των ιδιωτικών και των δημοτικών αυτών δομών υπάρχει στο εξής ισχυρός ανταγωνισμός για το ποιος θα προσελκύσει τις περισσότερες δικαιούχους. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι σε δήμο ο οποίος βρίσκεται στα Βόρεια σύνορα της χώρας (πιο βόρεια δεν γίνεται), η σύζυγος του εν ενεργεία δημάρχου, μαζί με τη σύζυγο του αντιδημάρχου ο οποίος είναι αρμόδιος γι’ αυτές τις κοινωνικές δομές, άνοιξαν ιδιωτικό ΚΔΑΠμεΑ το οποίο λειτουργεί ευθέως ανταγωνιστικά προς το αντίστοιχο δημοτικό. Ήθη των καιρών…
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ