Skip to main content

ΟΑΣΘ: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση του Ελεγκτικού για τα ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ Γιάννη Τόσκα το επιβατικό κοινό πρέπει να κάνει λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να έρθει η αποφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Την εκτίμηση πως τις προσεχείς ημέρες «αναμένεται να έρθει η είδηση για την ενδεχόμενη εισδοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στις συγκοινωνίες της πόλης», εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννης Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας ζήτησε «λίγη υπομονή» από το επιβατικό κοινό, ιδιαίτερα των περιαστικών περιοχών και ανέφερε πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται «ακόμη και μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Ανακοίνωσε, δε, πως προχωρά -και μάλιστα «πυρετωδώς»- η εγκατάσταση εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων στα οχήματα που (εφόσον υπάρξει η έγκριση) θα αναλάβουν το έργο της αστικής συγκοινωνίας σε 25 επιπλέον γραμμές του ΟΑΣΘ.

Σε επόμενο χρόνο θα αρχίσει σταδιακά και η εγκατάσταση των μηχανημάτων τηλεματικής, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός τριμήνου», χρονικό διάστημα στο οποίο έχει συμφωνήσει ο ΟΣΕΘ πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η συγκεκριμένη εργασία.

Μέτρα για κορωνοϊό

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ εξήγησε ακόμα πως ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης έχει λάβει και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από τον κοροναϊό. «Έχουμε προβλέψει με τον ΟΑΣΘ τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια ώρα έχουμε προβλέψει και την προετοιμασία στους σταθμούς (σ.σ τερματικούς και μετεπιβίβασης), καθώς υπάρχουν άτομα που συχνάζουν εκεί», εξήγησε ο κ. Τόσκας, ερωτηθείς για τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί και τηρούνται.

Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία, πρόσθεσε, πως οι ενέργειες «για την απολύμανση των όσων οχημάτων έχουν απομείνει στον ΟΑΣΘ», είναι και θα είναι «διαρκείς και συνεχείς».