Skip to main content

ΟΑΣΘ: Μεσολάβηση του υπουργείου Μεταφορών στη διένεξη διοίκησης - σωματείου

Αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ συναντήθηκε με τον γγ Μεταφορών με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα με τη διοίκηση για τη νέα ΣΣΕ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά είχε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (Δήμκας, Αγγελούδης, Γεωργιάδης). Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και του σωματείου, στο θέμα της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Δήμκας «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Εξηγήσαμε στον γενικό ποιες είναι οι θέσεις μας, διότι άλλη εικόνα τού μετέφερε η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ο κ. Ξιφαράς είπε πως θα ακούσει και την πλευρά της διοίκησης και συμφωνήσαμε αμέσως μετά να ξανασυναντηθούμε». Όπως ανέφερε ο κ. Δήμκας τη συνάντηση απασχόλησαν η κατάσταση που υπάρχει στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης καθώς και τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζόμενους, κυρίως αυτό της μη υπογραφής ΣΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προ ημερών επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στον ΟΑΣΘ, είχε ειπωθεί ότι το υπουργείο θα συμφωνούσε σε μία ΣΣΕ παρόμοια με αυτήν η οποία υπάρχει στον ΟΣΥ στην Αθήνα. «Κάποιοι είπαν τότε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι το σωματείο μας δεν συμφωνεί σε κάτι τέτοιο. Εμείς εξηγήσαμε σήμερα στον κ. γενικό πως, σε αντίθεση με ό,τι τους μεταφέρουν κάποιοι, το σωματείο, σύμβαση όπως αυτήν του ΟΣΥ την υπογράφει αύριο κιόλας και με δέκα χέρια».

Όπως τόνισε ο κ. Δήμκας, η αντιπροσωπεία του σωματείου εξήγησε στον κ. Ξιφαρά τις συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους η μη υπογραφή ΣΣΕ. «Για παράδειγμα, οι οικογένειες των συναδέλφων μας που έφυγαν από κορωνοϊό, δεν μπορούν να εισπράξουν την αποζημίωση που δικαιούταν ο αποθανών επειδή δεν υπάρχει ΣΣΕ», ανέφερε. Οι εκπρόσωποι του σωματείου εξήγησαν επίσης στον γενικό γραμματέα ότι η άρνηση της διοίκησης να παρακρατεί τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ του σωματείου, δυσχεραίνει αφάνταστα και σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνει κιόλας κάθε δυνατότητα παροχής βοήθειας σε εργαζόμενους που έχουν ανάγκη, ακόμη και νοσηλείας σε κέντρα αποκατάστασης.

Τα θέματα αυτά πρόκειται να τεθούν και την προσεχή Παρασκευή στην Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία προσέφυγε το σωματείο. Εκεί πρόκειται να παραστεί και εκπρόσωπος της διοίκησης προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ώρα της συνάντησης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.