Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
x

ΟΑΣΘ: «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο πρόεδρος του συνδικάτου χαρακτήρισε τη συλλογική σύμβαση «πολύ καλή, σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα προέβλεπε μεγαλύτερες μειώσεις».

«Ναι» στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είπαν με πλειοψηφία 70% οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι η νέα ΣΣΕ, την οποία παρουσίασε κατ' αποκλειστικότητα η Voria.gr (δείτε εδώ), αφορά σε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών σε ποσοστό 4,47% και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του Οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενίδης, χαρακτήρισε τη συλλογική σύμβαση που προτάθηκε από τη διοίκηση του οργανισμού, «πολύ καλή, σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα προέβλεπε μεγαλύτερες μειώσεις».

Εντός των επόμενων ημερών, το προεδρείο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα έχει νέα συνάντηση με τη διοίκηση, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

«Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κατέληξαν σε μια απόφαση που αφορά στην αποδοχή του κορμού της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που συζητούταν όλο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης.

Στις λεπτομέρειες που μένουν να διευθετηθούν, συμπεριλαμβάνεται η χρονική διάρκεια της σύμβασης, με τους εργαζόμενους να επιθυμούν αυτή να έχει τριετή διάρκεια, ενώ η διοίκηση λένε πως επιμένει τουλάχιστον στη διετία, καθώς θα αλλάξει, τόσο το όνομα του οργανισμού, όσο και η διοίκηση του.

Πάντως, ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ακόμα πως το συνδικάτο βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση για το πότε θα ισχύσει η σύμβαση, διευκρινίζοντας πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ